İçişleri Bakanlığı, “Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde zırhlı araca PKK/PYD terör örgütünce güdümlü füzeyle yapılan saldırı sonucu 1 Özel Harekat Polisi şehit oldu, 3'ü yaralandı” açıklaması yaptı. İçişleri Bakanı Soylu daha sonra yaşamını yitiren polis sayısının ikiye yükseldiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı: Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde saldırı sonucu 2 polis şehit oldu

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde zırhlı araca PKK/PYD terör örgütünce güdümlü füzeyle yapılan saldırı sonucu Gaziantep Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Cihat Şahin şehit oldu, 1'i ağır 3 özel harekat polisi de yaralandı.” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, daha sonra yaptığı açıklamada yaralanan polislerden birinin de yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Açıklamada, “saldırının harekat bölgesindeki Azez ile Mare arasında zırhlı araca PKK/PYD terör örgütü tarafından Tel Rıfat bölgesinden güdümlü füze ile yapıldığı” belirtildi.

Saldırı sonucunda Suriye Görev Gücünde görevli 1 özel harekat polisinin yaşamını yitirdiği, 1'i ağır olmak üzere 3 özel harekat polisinin ise yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Şehidimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

SOYLU, YAŞAMINI YİTİREN POLİS SAYISININ 2’YE YÜKSELDİĞİNİ DUYURDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı sonucu yaşamını yitiren polislerin 2’ye yükseldiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kahraman Özel Harekat Polislerimiz Cihat Şahin ve Fatih Doğan, Fırat Kalkanı Bölgesi Mare’de, Tel Rıfat Bölgesi’nden PKK-PYD’nin güdümlü füze saldırısıyla şehit edildiler. Şehitlerimizin ailelerine, Milletimize, Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, genel müdürlüğün sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Aktaş, mesajında, "Gaziantep Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Cihat Şahin, Suriye Görev Gücü kapsamında 10 Ekim 2021 günü saat 17.00 sıralarında Fırat Kalkanı Herekat Bölgesi Azez-Mare'de zırhlı araçlarla intikal esnasında uğradıkları saldırı sonucu şehit olmuştur. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim." ifadelerini kullandı.