İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, İçişleri Bakanlığı'nın “terörle iltisaklı personel çalıştırıldığı” iddiasıyla İBB'ye yönelik başlattığı özel teftiş için 8 müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. Çataklı, ayrıca bir müfettişin AKP'nin adayı olduğunun ortaya çıkmasıyla ilgili açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı'ndan İBB açıklaması

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, bakanlık faaliyetlerini içeren "Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu.

Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde “terörle iltisaklı personel çalıştırıldığı” iddiasıyla belediyeye yönelik başlatılan özel teftişle ilgili açıklama yaptı. Görevlendirilen 8 kişilik bir heyet olduğunu bildiren Çataklı, teftişin hukuka 'tümüyle' uygun olduğunu savundu.

Çataklı'nın açıklaması şöyle:

"Rapor henüz tamamlanmadı. Kimleri görevlendirdik onları paylaşayım. 5 mülkiye müfettişi, 1 hazine ve maliye, 1 MASAK uzmanı, 1 ticaret müfettişi... 8 kişilik bir heyet var. Olan yetkilerinde bilirkişi yönlendirme hakları var. Bu görevlendirilen arkadaş daha önce de İBB’de teftiş ve görevlendirmelerde bulunmuş. Bunlar olayın ciddiyeti ile bağdaşmayan olaylar. Yapılan işlemler hukuka tümüyle uygun."

Çataklı, teftiş kurulunda AKP'den milletvekili adayı olan bir ismin bulunduğu yönünde çıkan haberlere ilişkin de konuştu.

Pek çok partiden aday olup geri dönenlerin olduğunu söyleyen Çataklı, şunları kaydetti:

"1 arkadaşın AK Parti adayı olma durumu var ama 8 müfettiş var. 1 arkadaş daha önce farklı süreçlerde görev yapmış. Ayrıca anayasal hakkıdır. Teftiş Kurulunda da bu var. Pek çok partiden aday olup geri dönen arkadaşlar var. Hatta CHP'den de arkadaşlar var. Olayın içeriğine bakmak lazım. Dolayısıyla bunlar, olayın ciddiyetiyle bağdaşmayan iddialar. Biz yaptıkları işlere bakarız, o işlerin sonuçlarına bakarız."

Odatv'den Caner Taşpınar'ın haberine göre, İBB’de görevlendirilen müfettişlerden Arif Yıldırım’ın 2015 seçimlerinde AKP’den Mersin Milletvekili adayı olduğu ortaya çıkmıştı. Arif Yıldırım, AKP’nin Mersin listesine 6’ncı sırada girmişti.