İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre yurt genelinde düzenlenen 1 Mayıs etkinliklerine sadece 139 bin kişi katılmış!

İçişleri Bakanlığı'ndan TÜİK'i kıskandıracak 1 Mayıs açıklaması: Kent başına 1700 kişi katılmış!

İçişleri Bakanlığı, 1 Mayıs mitingleri ardından açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasına göre 78 ilde, 198 noktada 1 Mayıs eylem ve mitingleri düzenlendi ve toplamda bu etkinliklere 139 bin kişi katıldı. Bakanlığın hesabına göre her ilde sadece 1780 dolayında kişi 1 Mayıs’a katılmış.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yurt genelinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün bayram havasında geçtiği belirtilerek, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından 78 ilimizde 139 bin kişinin katılımıyla 198 etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler, genel anlamda alınan üst düzey güvenlik tedbirleri sayesinde huzur ve güven ortamı içinde günün anlam ve önemine uygun bir şekilde gerçekleşmiş olup, kanuna aykırı eylem yapmak isteyenler hakkında ise yasal işlem başlatılmıştır.

Bu vesileyle bir kez daha ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, alın terleriyle ve emekleriyle katkı sağlayan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyoruz” ifadelerine yer verildi.