İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Covid-19 salgınıyla ilgili alınan tüm tedbirlerin resmi kanallardan duyurulduğunu bildirdi. Bakan Soylu da "Sokağa çıkma yasağı ilan edileceğine yönelik iddialar gerçeği yansıtmıyor" dedi.

İçişleri Bakanlığı: Sokağa çıkma yasağı olacağı yönünde dolaşan belge sahte

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, artan Koronavirüs vakaları nedeniyle hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edileceğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Soylu da sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin, "Dünyada ikinci dalganın geldiği noktasında bir değerlendirme var. Aynı durumla biz de karşılaşmayalım. Kendi kontrolümüzü kendimiz yapalım" dedi. Kontrol yapılacağı haberinin önceden bildirilmesine yönelik eleştirileri yanıtlayan Soylu, "Terör operasyonu yapmıyoruz. Hep beraber bilinçli olmayı ortaya koymaya çalışıyoruz. Vatandaşa tuzak kurup ceza verme anlayışı içinde değiliz" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, cumartesi ve pazar günleri düğün ve nişan organizasyonlarına yönelik denetimler yapılacağını da söyledi. Soylu, "Sokağa çıkma yasağı ilan edileceğine yönelik iddialar gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Çataklı, sokağa çıkma yasağı olacağı yönünde yayımlanan ve sosyal medyada dolaşan belgenin de sahte olduğunu belirtti.

Bakan Yardımcısı Çataklı, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Covid-19 salgınıyla ilgili alınan tüm tedbirler bugüne kadar resmi kanallarla duyurulmuştur. Bundan sonraki süreçte de olası alınacak tedbirler yine resmi kanallar vasıtasıyla duyurulacaktır. Bu tür kaynağı belli olmayan sahte belgelere itibar edilmemesi rica olunur.