İçişleri Bakan Yardımcıları fotomuhabiri Bülent Kılıç’ın boğazına bastırılarak gözaltına alınmasına ilişkin CHP tarafından yapılan eleştiriye yanıt verdi. Mehmet Ersoy, “İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir” dedi. İsmail Çataklı da polise 'zorba' denilmesini kınadı.

İçişleri, gazetecinin boğazına bastırılarak gözaltına alınmasını sahiplendi!

İçişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy, İsmail Çataklı, Tayyip Sabri Erdil ve Muhterem İnce, CHP tarafından Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis müdahalesiyle ilgili yapılan paylaşıma yanıt verdi.

CHP’nin Bülent Kılıç'ın fotoğrafını paylaştığı tweeti alıntılayarak “İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir” iddiasında bulunan Mehmet Ersoy, “Esas zorbalık, toplumda iktidara tepki uyandırmak adına, hiçbir sınır tanımadan kurumlarımıza fütursuzca, her türlü yalana sarılarak saldırıp sonrasında özür dileyecek erdemi gösterememektir” ifadelerini kullandı.

Bir diğer İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise “Asıl biz vatandaşın huzur ve güvenliği için çalışan polisimize 'zorba' diyen zihniyeti şiddetle kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

"EMNİYET TEŞKİLATININ HEDEF GÖSTERİLMESİNİ KINIYORUZ"

Tayyip Sabri Erdil, "Maalesef uzun süredir kontrol edemedikleri siyasal öfkeyle, devlete isyan eden ve başkaldıranlara kadar düşen… Ve görevini yapan Polise zorba diyen bu zihniyeti kınıyoruz… Emniyet teşkilatının hedef gösterilmesini de kınıyoruz" dedi.

Muhterem İnce de şu paylaşımı yaptı: "Kanuna, hukuka vandallıkla direnenleri değil, kanunu uygulama sorumluluğunu yerine getiren polisimizi zorbalıkla itham eden bu hukuk dışı zihniyeti kınıyoruz."

CHP, resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis şiddetini ve gazetecilerin gözaltına alınmasını eleştirmişti. Yapılan paylaşımda, şu ifadeler kullanılmıştı:

"Türkiye bu zorbalığı hak etmiyor. Kendi yaşam tarzlarının dışında hiç kimseye saygı duymayan, görevinin başındaki gazetecilere, farklı kimliklere bu zulmü reva gören zihniyeti kınıyoruz. Cumhuriyetimizin layık olduğu demokrasiyi hep birlikte inşa edeceğiz.”