Saat 22.00’den sonra alkollü içki satışının yasaklanmasına ilişkin düzenleme TBMM’den geçti. Buna göre yasağa uymayanlara 320 bin liraya kadar para cezası kesilecek. TEKEL Bayileri Platformu Başkanı Aybaş, “Bu yasa düzmece tutanaklarla esnafı tasfiye etme yasasıdır” dedi

İçki satışı yasağına uymayana 320 bin liraya kadar ceza: Amaçları kilit vurdurmak

■ Haber Merkezi

GIDA, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin kabul edilen maddelerine göre, alkollü içki satışı yasağına aykırı hareket edenlere 65 binden 320 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Alkollü içkileri 18 yaşını doldurmamış bireylere satan veya sunanlar ile 22.00-06.00 saatlerinde perakende olarak satanların, bu fiilin işlenmesinden sonraki 5 yıl içinde üçüncü defa söz konusu yasağı ihlal etmeleri halinde içki satış belgeleri iptal edilecek. Bu kişilere iki yıl süreyle söz konusu belgenin yenisi verilemeyecek.

320 bin TL’lik ceza, TEKEL bayilerini isyan ettirdi. Birçok TEKEL bayisi yüksek cezalar nedeniyle kapısına kilit vurmak durumunda kalırken, bu durumun zincir marketlerin işine geldiğini belirten bayiler, cezaların daha da arttırılmasının kendilerini tasfiye etmeyi amaçladığını belirtiyor.


BU CEZAYI KİMSE ÖDEYEMEZ

Yasaya tepki gösteren Türkiye TEKEL Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “Bu TEKEL bayilerini bitirme yasasıdır, eylem yapacağız” dedi ve ekledi: “Bu yasa resmen boynumuza takılmış bir ilmiktir, idam fermanıdır. Biliyoruz ki daha önce de birçok kez isyan ettiğimiz bu durum, düzmece tutanaklarla TEKEL bayisi esnafını tasfiye etme yasasıdır. Hiçbir TEKEL bayisi bu cezayı ödeyemez, ödemeyi bırak hiçbir TEKEL bayisinde 320 bin liralık sermayesi yok. Dünyada emsali olmayan bir ceza ve yasadır. 5 yıl içinde bu cezayı 3 kere yiyenin ruhsatı iptal edilecekmiş. Bir kere yese bu cezayı zaten bitmiş demektir.”