Lice İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün, Eğitim Sen’li okul idarecilerin, görevlerine devam etmeleri için sendikalarından istifa şartı koştuğu ileri sürüldü

İdarecilik için istifa zorunluluğu

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 1 No’lu Şube Sekreteri Halis Kızılırmak, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte sendikaları üzerinde sindirme politikalarının devam ettiğini söyledi. Kızılırmak, Lice İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün, okul idarecisi olan üyelerine görev süresinin uzatılması için Eğitim Sen’den istifa etme şartı koştuğunu belirtti.

Mülakat objektif değil
Kızılırmak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın idarecilik ile ilgili genelge yayımladığını ancak uygulamasının objektif bir şekilde yapılmadığına dikkat çekerek, “Mevcut eğitim ve öğretim yılı başlarken il genelinde bulunan tüm okullarda müdür ve müdür yardımcıları atamaları yapılmaya başlandı. Puanlama sistemine göre bir kısım atamalar merkezi bir şekilde yapıldı. Tercih edilmeyen yerlerde açıklar var. Boş kalan yerlerde görevlendirme yapılır. Mülakat ile verilen puanlama objektif bir şekilde yapılmıyor. Geçen yıl Hani ilçesinde mülakattan önce adaylara verilen puanlama basına sızmıştı. Liste hükümete yakın Eğitim Bir - Sen tarafından hazırlanıp mülakat komisyonuna verilmişti” hatırlatmalarında bulundu.

Yüzde 90’ı Eğitim Senli
Yeni eğitim döneminde benzer durumlarla karşılaştıklarını vurgulayan Kızılırmak, “Yeni yılda yapılan atamaların geneli yandaş sendikadan oldu. İl genelinde görevlendirmeler devam ederken Lice ilçesinde bu durum ayyuka çıktı. Lice, Eğitim Sen olarak örgütlülüğümüzün en güçlü olduğu ilçedir. Öğretmenlerin yüzde doksanı bizim üyemiz. Doğal olarak okul idarecilerinin büyük çoğunluğu sendikamıza üye. Bu yıla özgü olarak gördüğümüz farklı uygulamalar mevcut. Ortak bir akıl arka planda Lice’yi dizayn etmeye çalışıyor. Görevlendirme ile idarecilik yapan üyelerimizin görevleri iptal ediliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü, 8 arkadaşımıza ‘Ya sendikanızdan istifa edeceksiniz, ya da görevlendirmelerinizi iptal edeceğiz, uzatmayacağız’ demiş. İstifa eden bir üyemizin aynı gün içinde görevlendirilmesi uzatıldı. Ancak istifa etmeyi reddeden 7 arkadaşımızın görevlendirilmeleri halen yapılmadı. Görevlendirmesi yapılmayan arkadaşlarımız başvuru dilekçelerini verdiler. 15 gün içinde görevlendirmelerin yapılması gerekiyor” dedi.

Kızılırmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün yargılamalarda beraat eden üyelerini kriminalize etmeye çalıştığını ifade etti.