Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, kendisi olamazsa cumhurbaşkanı adayı olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu önereceğini iddia etti.

İddia: Akşener, kendisi olamazsa İmamoğlu’nu aday olarak önerecek

Türkiye’de erken seçim tartışmaları gündemden düşmezken, muhalefet cephesinde kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı da kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Metropoll Araştırma şirketinin dün yayımladığı son ankete göre, Erdoğan’ın en ciddi rakipleri olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun isimleri ön plana çıktı. Bu iki ismi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener takip etti.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Meral Akşener’in, kendisi olmaması durumunda, Ekrem İmamoğlu’nun adaylığını önereceği yönünde duyumlar aldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun aklında Abdullah Gül’ün olduğunu öne süren Selvi, yazısında şunları kaydetti:

ÖN PLANDAKİ İSİMLER

“Kılıçdaroğlu’nun günlünde yatan aslan Abdullah Gül gibi görünüyor ama Akşener kendisi olmazsa Ekrem İmamoğlu’nu önerebilir. Bu yönde duyumlarım var. Bence Abdullah Gül formülüne ikinci bir darbe de Muharrem İnce’nin çıkışıyla geldi. Gül, denklem dışına çıkarken Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Meral Akşener isimleri önplana çıkmaya başladı.”