Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın görevinden ayrılmasının ardından teknik direktörlük için Daniel Farke'nin ismi öne çıktı. Yönetimin, Farke ile ilk görüşmeyi gerçekleştirdiği iddia edildi.

İddia: Beşiktaş, Daniel Farke'yle ilk görüşmeyi yaptı

Beşiktaş yönetimi yeni teknik direktörüne karar vermeye çalışıyor. Sergen Yalçın’ın istifasının ardından öne çıkan ilk isim Daniel Farke.

NTV Spor'un aktardığı habere göre, Alman teknik direktör, 5 sezon görev yaptığı Norwich City’den 1 ay önce ayrıldı.

Siyah-beyazlılar, 45 yaşındaki teknik direktör ile ilk görüşmeyi yaptı. Anlaşma sağlanması halinde Farke gelecek hafta göreve başlayacak.

Daniel Farke, teknik direktörlük kariyerine ülkesi Almanya'da başladı. Lippstadt'ın başında hem sportif direktör hem de teknik direktör olarak görev yaptı ve 2009'dan 2015'e kadar çalıştırdığı takımıyla altıncı lig seviyesinden dördüncü seviyeye kadar yükseldi.

Sonrasında Borussia Dortmund'un ikinci takımında 2 yıl görev yaptı.

Dortmund ile sözleşmesini uzatamaması sonrası o dönem Championship'te bulunan Norwich City'nin başına geçti.

2017'de Norwich'in başına geçtikten sonra 2018-19 sezonu sonunda İngiliz ekibini Premier Lig'e çıkardı.

21 Temmuz 2021'de kulübü ile 4 yıllık yeni bir sözleşmeye imza atan Farke, bu sezona kabus gibi başladı. Üst üste 15 maç kaybederek Premier League'de üst üste en çok maç kaybetme rekorunu kıran teknik direktörün görevine bu sezonki ilk galibiyet olan 6 Kasım'daki Brentford maçından sonra son verildi.