Fenerbahçe'de Vitor Pereira ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük için Joachim Löw'ün ismi gündeme geldi. İddiaya göre Löw ile prensip anlaşmasına varıldı.

İddia: Fenerbahçe, Joachim Löw ile prensip anlaşmasına vardı

Vitor Pereira ile yollarını ayıran Fenerbahçe'nin, teknik direktör Joachim Löw ile prensip anlaşmasına vardığı iddia edildi.

Ajansspor'dan Aygün Özipek'in haberine göre, sarı-lacivertlilerin eski teknik direktörü Löw ile bir araya gelen Başkan Ali Koç, yaşanan sıkıntıları tek tek anlattı ve 'takımın tek patronu siz olacaksınız' garantisini verdi.

"Mesut Özil ile sık sık görüşüyorum diyen Löw ise, “takımın kadrosunun çok iyi olduğunu ama bir iki takviye ile birlikte şampiyonluğa oynayacak takımı yaratacaklarını” belirtti.

Fenerbahçe’nin 3-4-3 sistemi yerine 4-2-3-1 veya 3-1-4-2 sistemine dönmesi gerektiğini belirten Alman teknik direktör, özellikle Mesut Özil üzerinden takımın yeniden kurulması gerektiğini belirtti.

Joachim Löw'e önümüzdeki yıl kulübün yapmış olduğu finansal fair-play anlaşmasının sona ereceğini, takıma istediğin yıldızları alma sözünü veren Ali Koç, “Taraftarımıza şampiyonluk sözü verdim. Beklentilerini bir türlü karşılayamadık. Bu kadroda nasıl bir değişiklik isterseniz yapabiliriz. İstediğiniz yıldız transferleri için gereken ne ise onu yapmaya hazırız” diyerek Alman teknik direktöre garanti verdi.

Joachim Löw'ün Ali Koç'tan istekleri ise şöyle:

>> Yıllık 3.5 milyon avro garanti ücret.

>> 2.5 yıllık sözleşme ve tazminat maddesi.

>> En az 4 yardımcı getirme garantisi ve yardımcıları için yıllık 1.5 milyon avro ücret.

>> En az 25 milyon avro transfer bütçesi.

>> İsmail Kartal’ın yardımcı hoca olarak göreve getirilmesi.

>> Tesislere futbol şubesi hariç hiçbir yöneticinin girmemesi.