Antalya Kumluca Kaymakamı’nın, Prof. Dr. Ahmet Akın’ın LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemlerde bulunduğu konuşmasının okullarda izletilmesini istediği öne sürüldü.

İddia: Kaymakamlık, Ahmet Akın’ın LGBTİ+’ları hedef alan konuşmasının okullarda izletilmesini istedi

Berkay SAĞOL

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın’ın, katıldığı "Aileni ve Neslini Koru" programında yaptığı konuşma gündem yarattı. Antalya Kumluca Kaymakamı’nın, Akın’ın hem LGBTİ+’lara yönelik söylemlerde bulunduğu hem de Türk Psikiyatri Derneği’ni hedef aldığı konuşmasını okullarda izletmek istediği iddia edildi.

Kaymakam Uğur Kolsuz’un talebi üzerine, Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir’in okul müdürlerinin olduğu gruba, "İlçe Kaymakamımızın tüm okul müdürü arkadaşlara iletilmesini talep ettiği ve çok sevdiği bir öğretmeninin paylaşımı değerli müdürlerim" yazdığı ileri sürüldü.

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez olaya tepki gösterdi. Sönmez şunları söyledi:

"Eğitimde son dönemde büyük oranda bilim dışı çalışmalar, yönlendirmeler hakim oldu. Bu konu yerellerde kendini göstermeye başladı. Valilikler ve kaymakamlıklar sürece dahil oldular. Öğrenciler iktidarın temel politikaları doğrultusunda yönlendirilmeye çalışılıyor. Kumluca Kaymakamı hiçbir eğitim süzgecinden geçmemiş bir konuşmayı öğrencilerin dinlemesi için iletiyor. Öğrenciler bir şekilde bunu izlemek zorunda kalıyor. Eğitimde uzaktan yakından hiçbir şekilde yer almaması gereken bilgiler videoda yer alıyor. Tamamen gerçek dışı yaklaşımla hazırlanmış bir konuşma. Eğitim emekçilerinin kabul etmesi mümkün değil. Artık eğitim de içinden çıkılmaz bir hal aldı. Öğrencilerimizin geleceği açısından kötü bir durum. Laik, bilimsel ve demokratik eğitim mücadelemiz sürecek" dedi.

Akın’ın konuşmasında şu ifadeler yer alıyor: "Binlerce çocukta ateizm, deizm ve agnostizm ile manen ölüm, eşcinsellik ile toplumsal ölüm ve intihar ile madden ölüm görülüyor. 2030’a kadar bu devam edecek."