Bloomberg HT, Merkez Bankası'nın döviz piyasasına bugünkü müdahale büyüklüğünün 2,5 milyar dolar olabileceğini iddia etti.

İddia: Merkez Bankası'nın dördüncü müdahalesinin büyüklüğü 2,5 milyar dolar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kurun 14 TL'yi aşmasının ardından piyasaya müdahale etti. Merkez Bankası'nın döviz piyasasına bugünkü müdahale büyüklüğünün 2,5 milyar dolar olabileceğini öne sürdü.

Dolar/TL'nin 14 seviyesini aşmasıyla birlikte Merkez Bankası, dolara satım yönünde dördüncü sefer müdahale bulunmuştu.

Bloomberg HT, Merkez Bankası'nın bugünkü müdahalesinde yaklaşık 2,5 milyar dolar kullandığını aktardı.

TCMB, döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle 1 Aralık'ta 2014'ten bu yana ilk defa piyasaya müdahale ettiğini açıklamıştı.

Bloomberg HT'nin edindiği bilgiye göre, Merkez Bankası 1 Aralık'taki doğrudan müdahale ile piyasaya yaklaşık 700 milyon dolarlık döviz satışı gerçekleştirmişti. Öğlen yapılan ilk müdahale sırasında 500 milyon dolara yakın olan işlem büyüklüğü, öğleden sonra piyasanın sakinleşmesinin ardından yaklaşık 200 milyon dolar olarak devam etmişti.

TCMB aynı hafta 3 Aralık'ta döviz piyasasına ikinci müdahaleyi de gerçekleştirmişti. Bloomberg HT'ye konuşan kaynaklar ikinci müdahalede toplamda 300 milyon dolarlık, üçüncü müdahalede ise 500 milyon dolarlık satış yapıldığını belirtmişti.