Olay TV'nin 25 Aralık'ta yayın hayatına son vereceği iddia edildi. Cavit Çağlar'ın, kanalın yüzde 70 finansmanını sağlayan Trabzonlu iş insanı Hüseyin Köksal ile anlaşmazlığa düştüğü öne sürüldü.

İddia: Olay TV kapanıyor

Olay TV'nin yıl sonunda yayın hayatına son vereceği iddia edildi.

Gerçek Gündem'in haberine göre, Olay TV'nin çalışanlarının alacaklarının hesaplandığı ve ekranlarını 25'inde ödemelerin yapılmasıyla kartılacağı iddia edildi.

Haberde, "Olay TV'nin TBMM'den HDP Grup Toplantısı'nı canlı olarak yayınlaması AKP'de rahatsızlık yaratmış ve Çağlar'ın iktidardan baskı gördüğü ileri sürülmüştü" ifadelerine yer verildi.

Olay TV'nin sahibi Cavit Çağlar, Gerçek Gündem'in konu hakkında sorularını yanıtsız bıraktı.

Öte yandan medyaradar.com'un iddiasına göre, Olay TV'nin frekans ve isim hakkını elinde bulunduran Cavit Çağlar'ın, kanalın yüzde 70 finansmanını sağlayan Trabzonlu iş insanı Hüseyin Köksal ile anlaşmazlığa düştüğü belirtildi.

Anlaşmazlığın çözüme kavuşturulamaması nedeniyle Olay TV'nin 25 Aralık 2020 tarihi itibariyle kapanmasına karar verildiği öne sürüldü.

"EL KOYMAKLA TEHDİT ETTİLER"

Öte yandan İstanbul Milletvekili Ahmet Şık kapatma kararının Cavit Çağlar'ın tehdit edilmesiyle ilgili olduğunu yazdı. "Cavit Çağlar, TMSF eliyle şirketlerine el konulmakla tehdit edildi" diyen Şık, "Saray Rejimine rüştünü ispatlamış bazı Kanal 7 çalışanları, Saray görevlilerince televizyon kanalına yönetici (=kayyım) olarak atanmak istendi" dedi. Çeşitli haber sitelerinde de "kayyım" olarak getirilmek istenen kişinin ismi Kanal 7 Sorumlu Müdürü Mustafa Taha Dağlı olarak telaffuz edildi.

Ahmet Şık, Çağlar'ın kendisine iletilen talepleri kabul ettiğini ancak ortağı Hüseyin Köksal'ın bunu reddettiğini iddia etti. Çağlar'ın anlaşmazlık üzerine Olay TV ve bağlı şirketin tüm isim haklarını ve sahip olduğu frekansı da alarak çekilme kararı aldığını söyleyen Şık, kanalın başka bir isimle farklı bir frekansla yayın hayatına devam edilebilmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Şık, "Kanalın sürüden farklı haber ve programlarının Saray'da rahatsızlık yarattığı, HDP'nin grup toplantısının canlı yayınlanması üzerine tehdit ve şantajın devreye girdiği anlatılıyor" dedi.

Şık, kanala atanan "kayyımlar listesinin" yanı sıra Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar ile gazeteci ve sunucu Nevşin Mengü başta olmak üzere atılacak kişiler listesi de gönderildiğini belirtti.