Son dönemde fahiş fiyat tartışmaları kapsamında iktidarın hedef göstermesiyle denetimlerin sıklaştırıldığı zincir marketlerden biri ŞOK'un fiyat farkı ve son kullanma tarih ile ilgili alınacak herhangi bir cezayı çalışanlarına ödetmek için belge imzalattığı öne sürüldü.

İddia: ŞOK, market denetim cezasını çalışanlara ödetmek için belge imzalattı

Fahiş fiyat uyguladıkları suçlamasıyla iktidarın bir süredir hedefinde olan ve denetimlerin arttırıldığı zincir marketlerden bir olan ŞOK’un bir mağazasıyla ilgili paylaşılan belgede denetim cezasının çalışanlara ödettirilmesi için muvafakatname imzalattığı görüldü.

Mağaza ve Market Çalışanları Sendikası (Mağaza Market-Sen), etiket ve son kullanma tarihi ile ilgili denetim kontrollerinden kesilecek cezaların muvafakatname imzalatılarak işçilere ödetilmeye çalışıldığı belgeleri paylaştı.

iddia-sok-market-denetim-cezasini-calisanlara-odetmek-icin-belge-imzalatti-1102916-1.

Söz konusu kağıtta “Mağaza müdür yardımcısıyım. Çalışmış olduğum dönem boyunca etiket veya son kullanma tarihi ile ilgili denetimce yapılan kontrol sonucunda çıkacak cezalar mesuliyetim altındadır” ifadeleri yer aldı.

“BU KAĞITLARI İMZALAMAYIN”

Mağaza Market-Sen konuya dair “İşçilere zorla 'muvafakatname' imzalatan Şok market yöneticileri, yüksek fiyatlı ve son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin tüm sorumluluğunu işçilere yıkıyor” açıklaması yaptı.

Market çalışanlarına da çağrı yapan Mağaza Market-Sen, “Bütün Şok market işçilerine çağrımız: Size zorla imzalatılmak istenilen bu kağıtları imzalamayın. Hemen Mağaza-Market Sendikası’na ulaşın. Mecbur olduğunuzu söyleyenlere, sizi işinizle, ekmeğinizle tehdit edenlere inanmayın. Bu gidişata örgütlü gücümüzle son verelim” dedi.