Yassıada’daki Katre Island Otel adlı 5 yıldızlı oteli, Katarlı milyarder Ömer Alfardan’ın satın alacağı iddiası gündeme geldi. Bir süre önce otelin zarar ettiği gerekçesiyle devredileceği açıklanmıştı.

İddia: Yassıada’daki oteli Katarlı milyarder alabilir

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından Yassıada’da yapılan Katre Island Otel’i, Katarlı milyarder Ömer Alfardan’ın satın alacağı iddia edildi.

27 Mayıs darbesi sonrasında Adnan Menderes ile bazı bakanların yargılandığı ve hapis yattıkları Yassıada, AKP iktidarı tarafından 2013’te imara açılmıştı.

İsmi ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ olarak adı değiştirilen Yassıada'da 2018 yılında açılan 5 yıldızlı otelin, bir süre önce zarar ettiği gerekçesiyle devredileceği haberleri basında yer almıştı. Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ömür Gebeş, otelin işletme hakkının kamuya devredilmesi için görüşmelerin başlandığını duyurmuştu.

Jale Özgentürk bugün Cumhuriyet gazetesindeki yazısında, Katarlı milyarder Ömer Alfardan’ın ‘uygun koşullar sağlanırsa’ işletmeyi alacağı iddiasını gündeme getirdi.

Özgentürk yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Bir iddiaya göre ise Katarlı yatırımcı Ömer Alfardan bu oteli işletmeye talipmiş. Büyük yatırım yaparak satın alınan Alternatifbank’ta yüzü gülmeyen Katarlı yatırımcı Alfardan’ın Six Sense ve Mandarin Otel’de ortaklığı var. Uygun koşul sağlanırsa işletmeyi alması sürpriz değil!

Yassıada projesi de diğer projeler gibi sırlarla dolu... Yatırımın başından beri bilinmeyenlerle dolu projeyi GTİ’nin kamuya devretme koşulları yeni bir sır. Bedelini TOBB mi ödeyecek, yoksa yine Hazine mi yani bizden mi çıkacak?”