Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, THK Üniversitesi'nin eski Rektörü Ünsal Ban hakkında, evli olduğu AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ait görüntüleri Sedat Peker’e gönderdiği iddiasıyla başlatılan soruşturmayı tamamlandı.

İddianame tamamlandı: Savcılık Ban'a 14, Peker'e 10 yıl hapis istedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THK) Rektörü Ünsal Ban hakkında, evli olduğu AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ait görüntüleri suç örgütü lideri Sedat Peker’e gönderdiği iddiasıyla başlatılan soruşturmayı tamamladı.

Ban hakkında, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’, ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’, ‘suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçlarından 14 yıla kadar, Peker hakkında ise , ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’, ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun adının geçtiği iddialarda bulunmuştu. Peker, ağustos ayında yaptığı paylaşımlarda, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini öne sürmüştü.

Peker, 'Deli Çavuş' isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Taşkesenlioğlu'nun yer aldığı ve Ünsal Ban'ın çektiğini belirttiği bir videoyu da paylaşmıştı. Peker, "Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti'nin Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı" ifadelerini kullanmıştı. Videonun paylaşılmasının ardından Ban, Peker'in iddialarını kabul etmiş ancak videoyu kendisinin göndermediğini belirtmişti.

Bunun üzerine, Ünsal Ban hakkında boşanma aşamasında olduğu Taşkesenlioğlu’na ait kişisel verileri Peker’e gönderdiği iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Ban, 1 Eylül'de gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemede ev hapsi şartı konularak serbest bırakılmıştı. Savcılığın bu karara yaptığı itirazın kabul edilmesinin ardından 3 Eylül'de tutuklanmıştı.

DHA