Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de üç Türkiye askerinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bölge kaynakları, Rusya'nın hava saldırısında bir TSK noktasının vurulduğunu iddi ediyor

İdlib’e hava saldırısında üç asker yaşamını yitirdi!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Partisinin siyaset akademisi açılış toplantısında yaptığı açıklamada İdlib’de 3 askerin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Erdoğan, “İdlib'de 3 tane şehidimiz var. Mekanları cennet olsun. Fakat onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük” ifadelerini kullandı.

YİNE 'TANE' DEDİ

Erdoğan'ın yaşamını yitiren askerlerin haberini verirken bir kez "tane" ifadesini kullandı.

Edoğan'ın Libya ve İdlib'le ilgili sözlerinin tamamı şöyle: "Şu anda Libya iyi gidiyor. Malum gayrimeşru Hafter bir yerlerden asker desteği alıyor. Biz de Libya'da askeri eğitim noktasında verdiğimiz destekle beraber daha önce aleyhine gelişen yapıyı tersine döndürdük.

İdlib'de gelişmeler şu anda lehe döndü. 3 tane şehidimiz var. Mekanları cennet olsun. Fakat onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Mücadele orada hala devam ediyor, edecek. Ruslarla görüşmeler devam ediyor, edecek. Biz Adana Mutabakatı ile İdlib'deyiz."

HAVA SALDIRISI

Bölgeden kaynakların geçtiği iddialara göre askerler, İdlib’in güneyinde yer alan Cebel Zaviye yakınlarındaki TSK noktasına düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitirdi.

Saldırıyı Rus hava kuvvetlerinin düzenlediği iddia ediliyor. Bölgedeki cihatçılara yakın bazı haber kaynakları ise, saldırının Suriye jetleri tarafından düzenlendiğini öne sürdü.

Al Jazeera de geçtiği haberinde, saldırı sonucu TSK'den ölü ve yaralıların olduğunu söyledi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'DAN AÇIKLAMA YOK

Milli Savunma Bakanlığı'ndan İdlib'deki asker kaybına yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı. Erdoğan'ın açıklaması sonrasında konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da konuya değinmedi.

Akar, Rus yetkililerle gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili olarak "Görüşmeler devam ettiği için umutluyuz, taraflar gayret gösteriyor" ifadelerini kullandı.

21 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

İdlip’te 3 Şubat’ta 7 asker 1 sivil personel, 10 Şubat’ta 5 asker, 20 Şubat’ta 2 asker, 22 Şubat’ta 1 asker, 26 Şubat’ta da 2 asker yaşamını yitirmişti. Son kayıplarla birlikte toplam sayı 21’e yükselmiş oldu.