İDO'dan geri adım: İç hat seferleri devam edecek

1 Aralık'ta iç hat seferlerini durduracağı açıklanan İDO, bu kararından vazgeçti. İDO'nun bu kararı bu sabah yapılan seferlerde anons edildi. Edinilen bilgiye göre İDO, yapılan görüşmeler sonuçlanana kadar seferlerine devam edecek. Görüşmelerden çıkacak sonuca göre seferlerle ilgili son kararın verileceği belirtildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İDO) iç hat seferlerini durdurmaktan vazgeçti.

Şirketin kararı bu sabah yapılan seferlerde anons edildi. İDO 14 Kasım'da yaptığı açıklamada 1 Aralık itibari ile Sirkeci-Harem hattı hariç iç hat seferlerine son vereceğini duyurmuş, bu karar kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Öte yandan İDO, Oruç Reis, Kaptan Paşa, Seydi Ali Reis isimli yüksek hızlı hafif yolcu gemileri her biri 2 milyon dolardan www.nautisnp.com adlı sitede satışa çıkarmıştı.

İDO, Sirkeci-Harem hattı hariç iç hat seferlerini durdurma kararının gerekçelerini 19 Kasım'da yaptığı açıklamada 7 maddede sıralamıştı. Açıklamada bankaların tavsiyesi ve yabancı ortağın talebiyle iç hatların geçici olarak durdurulacağı belirtilmişti.

MEVLÜT UYSAL: "ŞİRKET YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, açıklamasında "Yapılan bir kamu hizmeti. İDO'dan açıklama gelince biz 'vatandaşımızı mağdur etmeyiz' demiştik. Gerekli hazırlığı yaptık. Feribotları iskelelerde hazır hale getirdik. Tabi bu arada şirketle görüşmeler yaptık. Şirket yetkilileri de bir değerlendirme yaptılar ve 'Biz bu kararımızdan geri dönüyoruz. Tekrar seferlerimiz devam edecek' dediler. Yakıt fiyatlarını gerekçe gösteriyorlardı. Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkili olduğunu düşünüyorum. Ben şirket yetkililerine teşekkür ediyorum. Ama olaki benzer şey tekrar olursa büyükşehir belediyesi olarak vatandaşımızı yolda bırakmayız. Şirket bu tür aksaklıkları ortaya çıkarırsa gereğini yaparız. Şuanda da hazır halde bekliyoruz. İstanbullulara hayırlı olsun diyorum" ifadelerine yer verdi.