İEF’te kültür, sanat ve eğlence

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ’ın 7-16 Eylül arasında düzenlediği 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF), Atatürk Açıkhava Tiyatrosu ve İsmet İnönü Sanat Merkezi tiyatro oyunları ile dünyaca ünlü bale ve dans gösterilerine ev sahipliği yapacak.

Açıkhava dolu dolu

Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda Rus balesinin seçkin topluluklarından 36 dansçıdan oluşan ‘Moscow State Ballet’ 11 Eylül’de sahne alacak. Topluluk, ‘Romeo ve Juliet’ koreografisini baleyle buluşturacak.

Nükhet Duru, 12 Eylül’de ‘Kabare Nünü’ adlı kabaresiyle sevenlerinin karşısına çıkacak. 13 Eylül’de ise Selami Şahin’in şarkıları, ‘Bir Selami Şahin Müzikali’ ile seyirciyle buluşacak.

14 ve 15 Eylül’de ise Gürcü etnografik kültürünü, bölge kültürleriyle sentezleyen ‘Arsiani’ dans ve şarkılarla aşk, mücadele, coşku ve kutlama ruhunu izleyicilere sunacak.

Fuar’ın son günü Cuban Crystal Band & Swing Latino grupları, ‘Tropical Party’ ile Latin esintileri sunacak. Etkinlikler saat 20.45’te başlayacak.
Tiyatro eserleri de fuara renk katacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde ilk gösterim 8 Eylül’de Paul Pörtner’in yazdığı, Özgür Yetkinoğlu’nun uyarladığı Melek Baykal, Veysel Diker, Jess Molho, Ebru Saçar, Özgür Yetkinoğlu ve Cem Güler’in oynadığı Şen Makas ile gerçekleşecek. 9 Eylül’de ise Zuhal Olcay ile Burak Sergen’in oynadığı Aşk Halleri sahne alacak.

10 Eylül’de de Erdem Akakçe, Fatih Koyunoğlu, Kadir Çermik ve Selen Öztürk’ün oynadığı ‘İntiharın Genel Provası’ izleyenlerle buluşacak.

11 Eylül’de sahnelenecek Ali Poyrazoğlu’nun aynı adlı kitabından yola çıkarak yazdığı ‘Tamamla Bizi Ey Aşk’, izleyenleri güldürürken düşündürecek. Ali Poyrazoğlu, Şebnem Özinal ve Melih Ekener’in sahne alacağı oyun kadın erkek ilişkilerini anlatıyor.

Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından, Yücel Erten tarafından sahneye uyarlanan ve Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatih Topçuoğlu’nun oynadığı Azizname ise, 12 Eylül’de İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde.

Kafa Dergisi’nin yazarları Zafer Algöz, Can Yılmaz, Cem Davran, Celil Nalçakan ve Candaş Tolga Işık’ın sohbet ettiği ‘5 Kafadar’ da İEF’de.

Gencay Gürün’ün yönettiği ‘Sanat’ adlı tiyatro oyunu izleyicisiyle 14 Eylül’de buluşacak. Yasmina Reza’nın yazdığı, Gencay Gürün’ün Türkçeleştirdiği oyunda Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney rol alıyor.

Anton Çehov’un yazdığı ve Volkan Severcan, Erhan Yazıcıoğlu, Melda Gür, Bora Severcan ve Murat Kodallı’nın yer aldığı komedi türündeki ‘Çehov Kabare’ de 15 Eylül’de.

İEF’nin son günü 16 Eylül’de ise Ali Kocatepe ve Aysun Kocatepe, ‘Hayat Bayram Olsa’ ile sahnede olacak. Etkinlikler saat 20.00’da başlayacak.