İflaslar kapıda

BirGün ANKARA

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, ekonomide çarkların tümüyle durduğunu belirterek ‘Üretim modeli’ne acil geçiş çağrısı yaptı.

‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ anlayışı nedeniyle Türkiye'de ekonominin tümüyle battığını bildiren Barut, “İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Büyük iflaslar ise kapıda bekliyor. Bankalar şu anda kredi vermiyor, vadesi yakın kredilerini de geri çağırma telaşındalar. Faizler yükseldi. Bankalar döviz vermiyor, serbest piyasada dahi döviz tedariki yapılamaz halde” dedi. Barut, “Bugün ‘Ben ekonomiyi iyi bilirim’ diyenler, ‘Ekonomistim’ diyenler, ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ diyenler Türkiye'de ekonomiyi tamamen batırdılar. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor; ekonominin tüm çarkları durmuş durumda. Büyük iflaslar ise kapıda bekliyor” diye konuştu.

ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Ekonomide yaşanan sorunların artık zirveye ulaştığını, krizin büyüdüğünü ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti: “Bankalar kredi vermiyor. Faizler yükseldi. Bankalar döviz vermediği gibi alım satım arasındaki makas da iyice açılmış durumda. Hatta serbest piyasada dahi şu anda döviz tedariki yapılamaz hale gelindi. Bu zor durumdan çıkış yolu da Türkiye ekonomi politikasının üretim modeline geçmesidir.”