Aydın’da ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ile sahtecilik suçlamasıyla açılan ve FETÖ’nün ‘belediyeler imamı’ olduğu iddia edilen Erkan Karaaslan’ın bir numaralı sanık olduğu davanın görülmesine devam edildi. Mahkemede ifade veren Karaaslan, kendisini ziyaret eden bazı kişilerin Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu aleyhine ifade vermesi durumunda tahliye sözü verdiklerini söyledi. Önceki duruşmada ifade vermek istemeyen […]

İftira at, tahliye ol!

Aydın’da ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ile sahtecilik suçlamasıyla açılan ve FETÖ’nün ‘belediyeler imamı’ olduğu iddia edilen Erkan Karaaslan’ın bir numaralı sanık olduğu davanın görülmesine devam edildi.

Mahkemede ifade veren Karaaslan, kendisini ziyaret eden bazı kişilerin Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu aleyhine ifade vermesi durumunda tahliye sözü verdiklerini söyledi.

Önceki duruşmada ifade vermek istemeyen Karaaaslan, tutuklu olduğu Ankara’dan Aydın’a getirilerek ilk kez hâkim karşısına çıkarıldı.

Medyaege’nin haberine göre dün Karaaslan’ın Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmadaki ifadesi dikkat çekti.

GİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Erkan Karaaslan, “14.03.2019 tarihinde avukat görüşü adı altında cezaevinde beni görüşmeye çıkarttılar. Bu görüşmeye çıkartmadan önce psikoloğa götürdüler. Bir baskı olup olmadığını sordular, Bir baskı olmadığına dair beyanda bulundum. Avukat görüşüne girdiğimde ceza evinde girmesi mümkün olmayan Aydın ilinde gazetecilik yapan Serhan Seyhan isimli gazeteciyi gördüm, bu kişi avukat değildir. 14.03.2019 tarihli kendisinin bana yaptığı görüşmede başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde o gün itibariyle tahliye olacağımı, bu duruşma dâhil başka duruşmalarda da tahliye olacağımı, aksi takdirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir. Bu görüşmenin ardından yargılanmamın belediye başkanları ile ilgisinin olmadığı söyledi. Kendisine faks göndereceğini belirttim. 15.03.2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcısı beni odasına davet etti. Çektiğim faksın devlet kurumlarından çıkmasının mümkün olmadığını, istediğim kişi ile beni görüştürebileceğini söyledi. Tutanaklara ismini geçmesini istemediğim bakanlar bana ve aileme ulaşarak belediye başkanları aleyhinde beyanlarda bulunmamı istediler. Davalardan beraat etmemi ve tahliye olmamı da bu beyanlar ile ilişkili olacağını söylediler. Bu süreç devam etmiştir. 18-19-20-27 Mart’ta cezaevine talebim olmaksızın gelenler olmuştur. Bunlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yaptım” dedi.

ZORLA GETİRİLME KARARI

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Karaaslan’ın savunmasını bir sonraki duruşmada SEGBİS ile yapmasına Çerçioğlu’nun ise zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.