2019’da mali kriz yaşamaya başlayan İstanbul Havalimanı’nın kira ödemeleri iptal oldu buna karşılık ise garanti bedelleri de ödenmeyecek.

İGA’ya garanti ödemesi de yok

EKONOMİ SERVİSİ

COVId-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen havacılık işletmeleri devletten destek talebinde bulundu. 2019 yılında mali krizi başlayan İstanbul Havalimanı'nın 2020 yılı garanti ödemeleri ve kirası ertelendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kiraya karşılık garanti ücret ödemelerinin de yapılmayacağını belirtti.

Karaismailoğlu, TBMM’de sorusu üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nce işletilen havalimanlarında faaliyet gösteren esnafın 2020 kiralarının iptali, 2 yıl boyunca oluşacak kiraların da yüzde 50 düşürülmesine yönelik düzenlemeyi anımsattı.


İstanbul Havaalanı için ayrı bir düzenleme hazırlığı yürüttüklerini belirten Karaismailoğlu, karşılıklı mahsuplaşma esasıyla devletin garanti ödemelerini yapmayacağını, karşılığında kira da almayacağını söyledi. Karaismailoğlu, söz konusu uygulamanın 2 yıl için geçerli olabileceğini, işletme süresinin de bu kapsamda uzatılabileceğini ifade etti.

2020’de salgının yarattığı etki nedeniyle İGA Havalimanı İşletmesi tarafından işletilen en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı’nın yolcu sayısı yüzde 55, TAV’ın işlettiği 5 havalimanının yolcu sayısı ise yüzde 70 oranında azaldı. Malezya Airports’un işletmesini üslendiği Sabiha Gökçen’in yolcu sayısı ise yüzde 52 oranında azaldı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Kalyon, Cengiz İnşaat, Mapa İnşaat ve Limak İnşaat'ın ortaklığındaki İGA’nın, 2019’da 25 yıllığına işletmeye başladığı İstanbul Havalimanı için kamuya yıllık 1,33 milyar dolar ödeme gerçekleştirmesi gerekiyor. Buna karşın şirketin yıllık yolcu sayısı için kamu garantisi bulunuyor.