İzmir’e bir dizi program için gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Kaan Salıcı’nın kendisine soru sormak isteyen basın mensuplarına yönelik tutumuna karşı İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) açıklama yaptı. Açıklamada, “İzmir’deki basın mensuplarına karşı sergilediği tavır kabul edilemez” denildi.

İGC’den Oğuz Kaan Salıcı’ya tepki: ‘İzmir basını küçümsenemez’

BİRGÜN EGE

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), İzmir’e bir dizi program için gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Kaan Salıcı’nın kendisine soru sormak isteyen basın mensuplarına yönelik tutumuna karşı yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada, “İzmir’deki basın mensuplarına karşı sergilediği tavır kabul edilemez. Sayın Salıcı’nın nezdinde tüm siyasetçi ve yetkililere çağrımızdır: Açıklama yapıp yapmamak bireysel bir haktır. Ancak, görevlerini yapmaya çalışan meslektaşlarımızın yönelttiği sorulara karşı küçümseyen üslupla yanıt vermek her şeyden önce siyasetçi sorumluluğu ile örtüşmemektedir. İzmir Basını, Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in emanetidir, özgürdür” ifadelerine yer verildi.

Basına yönelik hiçbir küçümseyici tavrı da kabul etmeyeceklerini belirten İGC son olarak şunları kaydetti: “Hiçbir şekilde basınımızı ve meslektaşlarımızı küçümseyen tavırlara izin vermeyeceğimizi belirtir gazeteci- siyasetçi ilişkisinin daha uygar bir zeminde yürümesi konusundaki kararlılığımızı hatırlatırız.”

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de programa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı saatler süren program takibi ardından kendisine soru yöneltmek isteyen basın mensuplarının sözünü keserek, “Kendini yorma, sen benim İzmir’de hiç açıklama yaptığımı gördün mü?” diye yanıt verdiği belirtildi.