İzmir Gazeteciler Cemiyeti, “Siirt Müftüsü Ahmet Altıok’un Oda Tv’yi hedef göstererek katliam tehdidinde bulunması”nın kabul edilemez olduğunu ve Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse’nin “evlilik yaşının, dinen baliğ olma yaş aralığına indirilmesini talep eden” yazısı nedeniyle gazetecilik mesleğinin saygın bir temsilcisi olamayacağını açıkladı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama şöyle: “Türk Medyasına yönelik son […]

İGC Savcıları göreve çağırdı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, “Siirt Müftüsü Ahmet Altıok’un Oda Tv’yi hedef göstererek katliam tehdidinde bulunması”nın kabul edilemez olduğunu ve Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse’nin “evlilik yaşının, dinen baliğ olma yaş aralığına indirilmesini talep eden” yazısı nedeniyle gazetecilik mesleğinin saygın bir temsilcisi olamayacağını açıkladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama şöyle:

“Türk Medyasına yönelik son günlerde giderek artan tehdit, soruşturma, hedef gösterme ve çağdaş-laik Türkiye Cumhuriyeti ile asla bağdaşmayan söylemleri kınıyoruz.

Bir din adamı olarak Siirt Müftüsü Ahmet Altıok’un Oda Tv’yi hedef göstererek katliam tehdidinde bulunması kabul edilemez. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak Oda Tv ve benzeri şantaj-tehdite maruz kalan ve hedef gösterilen tüm basın kuruluşları ve mensuplarının yanındayız.

Ayrıca Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse’nin evlilik yaşının, dinen baliğ olma yaş aralığına indirilmesini talep eden, aksi takdirde tecavüzcülerin mağdur olduğunu iddia eden, insanlık dışı, laik Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na tümüyle aykırı yazısını bir akıl tutulması olarak nitelendiriyoruz. Söz konusu kişi, asla saygın mesleğimizin bir temsilcisi olamaz.

Her iki konuda da Türkiye Cumhuriyeti Savcılarını gereğinin yapılması konusunda göreve davet ediyoruz. “