Iğdır'da avukat olduğunu öne süren ancak Urfa 20. Zırhlı Tugay'da uzman çavuş olduğu ortaya çıkan Semih Baykır, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından tutuklandı.

Iğdır'da avukat olduğunu kanıtlayamayan uzman çavuş tutuklandı
Fotoğraf: DHA

Iğdır'da yanında avukat cübbesi taşıyan ve 'hukuk mezunu' olduğunu ancak mezun olduğunu kanıtlayamayacağını söyleyen Semih Baykır, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından tutuklandı.

Iğdır'da polisler, bir kafeye giderek şüphelendikleri kişiden kimliğini göstermesini istemiş, yanında avukat cübbesi bulunan Semih Baykır, avukat olduğunu ve kimlik ibraz etmeyeceğini söylemişti.

Polisin kimlik ibrazı talebini reddeden Semih Baykır, emniyete götürülmüştü. Emniyette yapılan incelemelerde Semih Baykır'ın avukat olmadığı, Urfa 20. Zırhlı Tugay'da uzman çavuş olduğu ortaya çıkmıştı.

IĞDIR BAROSU, ŞİKAYETÇİ OLDU

Baykır, Iğdır Emniyeti'nde verdiği ifadede, "Kıbrıs Teknoloji ve Bilim Üniversitesi'nin çevrimiçi fakültesinden hukuk mezunu olduğunu ancak mezun olduğunu kanıtlayamayacağını" söylemişti.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yapılan çalışma sonucu adliyeye çıkarılan Baykır, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurumundan hırsızlık suçlarından tutuklandı.

Iğdır S Tipi Cezaevine konulan Semih Baykır hakkında Iğdır Barosu da şikayetçi oldu.

(DHA)