Milas’ta ihale yapılamadığı için öğrenciler ortada kaldı. UKOME ve ilçe milli eğitim topu birbirlerine attı

İhale yapılamayınca, öğrenciler ortada kaldı

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Muğla’nın Milas ilçesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) talebi nedeniyle taşımalı eğitim ihalesi yapılamadı. İhalenin yapılamaması öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu. Veliler, ücretsiz taşıma ihalesinin yapılamaması halinde, bunun kendilerini maddi olarak sıkıntıya sokacağını ifade etti.


Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, UKOME’nin bu görüşünün, kendilerinin elini-kolunu bağladığını söyledi. Bal ihalenin yapılamamasının nedeninin UKOME’nin 29.07.2019 tarihli yazısı olduğunu belirtti ve bu görüş değiştiği takdirde ücretsiz taşıma ihalesini yapmalarının önünde bir engel kalmayacağını kaydetti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı UKOME yetkilileri ise, “Muğla’nın 13 ilçesindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin 12’si bu ihalelerini yaptı. Milas’ın yapmaması ise tuhaf bir durum. Bizim görüş bildirmemiz, onların ihale yapmasına engel değil” şeklinde açıklama yaptı.

SERVİS AVANTAJLI

Dolmuşların öğrenci taşıma açısından standartlara uygun olmadığını belirten ilçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal şunları ifade etti: “Benim servis araçlarım S plaka olduğu için kamera var, koltuklarda emniyet kemeri var, arkasında okul taşıtı yazıyor, engelli öğrenciler için engelli rampası var. GPS cihazı var. Dolmuşta ne var? Hiçbir şey yok. Saygı duyarım bu davranışa. Öteki diyor ki sen öğrencisin kalk. Bu öğrenci akşama kadar ders görecek. Öğrencinin derse girerken psikolojik olarak rahat olması lazım. Dolmuşlar, öğrenci için uygun araçlar değil. Öğrenci, her türlü standartlara uygun araçlarla okuluna gelip gitmeli. Biz bir de taşıdığımız öğrenciler yemek veriyoruz. Bu da öğrenci velileri için bir avantaj.”

Güllük Muhtarı Ali Polat ise ücretsiz taşıma ihalesinin bir an önce yapılmasını ve öğrenci velilerinin maddi anlamda mağdur edilmemeleri gerektiğini söyledi.