TÜRGEV’in eski görevlileri müteahhitliğe de başladı. Bir dönem TÜRGEV’de aktif görev yapan Zeynep Devran’ın geçen yıl yönetim kurulu başkanı olduğu Fed Yol İnşaat isimli firma son 2 ayda 2 ihale kaptı.

İhalenin altından TÜRGEV’liler çıktı

Haber Merkezi

AKP’li bazı belediyelerin ayrıcalıklı davrandığı için kamuoyu gündemine sıklıkla gelen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), ‘müteahhit yetiştirmeye’ başladı. Bir dönem TÜRGEV’de aktif görev yapan Zeynep Devran’ın geçen yıl yönetim kurulu başkanı olduğu Fed Yol İnşaat firması son 2 ayda iki ihale aldı.

AKP’li Zeytinburnu Belediyesi’nin açtığı, “Yol Bordür ve Tretuar Tamiri Yapım İşi” ihalesinin sonucu belli oldu. İhaleyi, merkezi Bingöl’de şubesi ise Ankara’da bulunan Fed Yol İnşaat Enerji Madencilik Tic. Ve San. A.Ş. 4 milyon 984 bin 650 TL’ye aldı. İhale kapsamında Zeytinburnu’nun Beştelsiz, Sümer, Veliefendi, Çırpıcı, Nuripaşa, Yeşiltepe ve Kazlıçeşme mahallelerindeki yolların tamiri yapılacak. Tamirat işleri 2022 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

Fed Yol İnşaat firması geçen ay da, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden bir ihale almıştı. Fed Yol, yine merkezi Bingöl’de bulunan Var-Al İnşaat Turizm Nakliyat Bilişim Danışmanlık Eğitim Tic.ve San. Ltd. Şirketi ile ortak olarak girdiği ihaleyi 10 milyon 575 bin TL’ye almıştı.

TÜRGEV’LİNİN YÜKSELİŞİ

Fed Yol İnşaat firması 2014 yılında Enis Devran tarafından Bingöl’de kuruldu. 2018 yılında firmanın başına Fuat Davran geçti. Mayıs 2020 ‘de ise Fuat Davran hisselerini Zeynep Davran’a devrederek ortaklıktan ayrıldı. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını ve Ankara’daki şube müdürlüğünü Zeynep Davran üstlendi.

Zeynep Devran’ın sosyal medya hesabındaki paylaşımlara göre, bir dönem TÜRGEV’de aktif görev yaptı. Devran, özellikle 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı müşavirliğine getirilen Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan ile yakın çalışma içinde yer aldı. Sosyal medya hesabından TÜRGEV’in çalışmaları yanı sıra başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer AKP’li siyasilerle çekilmiş fotoğrafları paylaşan Devran, zaman zaman aile şirketlerinden Devran İnşaat’ın paylaşımlarını da paylaştı. Devran İnşaat’ın başında ise Fuat Davran bulunuyor.