AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nin ihaleleri, babadan oğula geçiyor. Daha önce AKP’den milletvekili aday adayı olan Erol Bulut’un şirketinin aldığı araç kiralama ihalesini bu kez oğlu Yunus Emre Bulut’un şirketi kaptı.

İhaleyle aile saadeti
Fotoğraf: ANKA

Adrese teslim ihalelere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak geçmişte AKP’li Erol Bulut’un şirketinin aldığı araç kiralama işini, bu kez oğlu Yunus Emre Bulut’un şirketi üstlendi.

Eyüpsultan Belediyesi 31 Ağustos tarihinde taşıt kiralamak için ihale açtı. Üç firmanın geçerli teklif verdiği ihaleyi, “Jet Kar Turizm” isimli şirket, 109 milyon 979 bin 20 TL’ye aldı. İhale kapsamında iki yıllığına araçları kiralayan Eyüpsultan Belediyesi ile firma arasında 26 Eylül’de sözleşme imzalandı.
İstanbul Ticaret Odası’nın kayıtlarına göre; söz konusu firma, başta Eyüpsultan Belediyesi olmak üzere çok sayıda AKP’li belediyeden ihale alan Erol Bulut’un oğlu Yunus Emre Bulut’a ait. Yunus Emre Bulut, firmaya 2020’da amcası Ali Bulut’un hisselerini alarak ‘ortak’ olarak girdi. Ancak daha sonra şirketin diğer ortağı İsmihan Alas’ın hisselerini de alan Yunus Emre Bulut, şu an firmanın tek sahibi.

ORTAĞI DA AKP’Lİ

Eyüpsultan Belediyesi’nin 2019’da açtığı ve süresi bu yıl 30 Eylül’de biten araç kiralama ihalesini “Mavi Yeşil Turizm” isimli şirket, 78 milyon 781 bin 325 TL’lik teklifle almıştı. Bu firmanın sahibi, Yunus Emre Bulut’un babası Erol Bulut. Şirkette Bulut’un ortağı olan diğer isim de ‘tanıdık’. Bulut’un ortağı Hasan Alas, bir dönem AKP Eyüpsultan İlçe Yönetim Kurulu üyesi olmasıyla biliniyor.

Erol Bulut, 2018 seçimlerinde İstanbul 3. Bölge’den AKP Milletvekili Aday Adayı olmuştu. Çoğunluğu AKP’li belediyelerden olmak üzere Mavi Yeşil Turizm’in kamu kurumlarından aldığı ihale sayısı 100’ü geçmiş durumda. Firma son olarak geçen temmuzda AKP’li Pendik Belediyesi’nden, 57 milyon 935 bin 865 TL’lik park inşaatı ihalesini almıştı. Firmanın son 9 yılda aldığı ihalelerin toplam bedelinin 700 milyon TL’yi geçtiği belirtiliyor. Baba ile oğula ait iki şirketin son iki yılda aldığı ihalelerin toplam bedeli ise 435 milyon 960 bin TL’nin üstünde.

Aynı zamanda 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı olan Erol Bulut, aday adayı olmasıyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı: “İnşallah Reisimizin yöneteceği tek başlı sisteme geçeceğiz. Statükoların bitmesi lazım.”

Bulut, en çok Sezen Aksu’ya yönelik tehditleriyle hafızalarda. Erdoğan’ın isim vermeden Aksu’yu 2017’deki bir şarkısında, “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…" ifadeleri nedeniyle hedef göstermesinin ardından Bulut da Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bulut, Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, “Sezen Aksu’yu şeytanın yolundan gitmekle” itham etmiş ve müslümanların sinir uçlarının sonuna kadar zorlandığını iddia etmişti: “Sabrımız taştı artık. İçişleri Bakanı’mızın dediği gibi beyinlerine sıkacağız, kafalarına ve inlerinde hepsini ezeceğiz.”

ANKA