İhanet düzenlemesi

Haber Merkezi

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri başladı.

Başta 25 yaş altı ve 50 yaş üstünü belirli iş sözleşmesi kapsamına alarak kıdem tazminatı kapsamından çıkaran, ayrıca geçmişte sigortasız işçi çalıştıran patronların işçiyi sigorta kapmasına aldıktan sonra ceza ödemesini kaldıran ve esnek çalışmanın önünü açan teklifin 30 maddesi komisyonda alelacele onaylandı. 13 maddenin görüşülmesine devam ediliyor. Komisyondaki muhalefet milletvekilleri görüşmelerin “yangından mal kaçırır gibi” yapılmasına tepkili.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, çalışmaların “yangından mal kaçırır gibi” hızlı bir şekilde yürütüldüğünü savunarak “Sağlıklı argümanlar ortaya koyabilmemiz için zamana ihtiyacımız var.” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta ise teklifte bir çok düzenleme bulunduğunu, bunların nasıl bir fayda sağladığına yönelik bir çalışmanın ise olmadığını ifade etti. Usta, teklifin gerekçelerinin yetersiz olduğunu da savunarak “Neyi gizlemeye çalışıyoruz? Niye gerekçeleri yetersiz yazıyoruz?” diye sordu.

GÖRÜŞMELERİ SOSYAL MEDYADA YAYINLAMAYIN

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise komisyondaki milletvekillerinin, özellikle kendi yaptığı konuşmayı, izin almaksızın sosyal medya hesaplarından canlı yayınlamamasını istedi. n