Cübbeli’nin rakiplerinden kurtulmak için ihbarda bulunduğunu söyleyen İlahiyatçı yazar Eliaçık, “İhbara gerek yok, bunlar Türkiye halkına zarar verdiler. İnsanları öldürdüler” dedi.

"İhbara gerek yok gereği yapılmalı"

POLİTİKA SERVİSİ

Türkiye’de iki bin civarında selefi derneğin silahlandığına ilişkin tartışmalar sürüyor. İddiayı ortaya atan Cübbeli Ahmet lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Savcılık çağırırsa isim isim açıklarım” sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı geçtiğimiz günlerde Ünlü’yü ifadeye çağırdı. Henüz savcılığa gitmeyen Ünlü’ye, İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık’tan yanıt geldi. Eliaçık, Ünlü’nün açıklamalarını “İhbarcılık” olarak nitelendirdi. “Ünlü ve cemaatinin, dini rakiplerinden kurtulmak için onları ihbar ettiğini” ifade etti.

“Yapılan açıklamayı fırsat bulmuşken ‘dini rakibini devlete ihbar etme açıklaması olarak değerlendirmek gerekiyor” diyen Eliaçık, “Çünkü, Cübbeli Ahmet’in cemaati selefilerden çekiniyor, hem ideolojik olarak onları rakip olarak görüyor hem de onlardan rahatsız oluyor ve onları da devlete ihbar ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Eliaçık sözlerini şöyle tamamladı: “Zaten devletin bunlarla mücadelesi etmesi gerekiyordu. Türkiye'de çok sayıda katliam oldu. Suruç’tan tutun da Ankara Gar Katliamı’na kadar ve bunların hepsinde de selefilerin parmağının olduğu ortaya çıktı. Devleti içinde de kimlerin bunlarla işbirliği yaptığı ve koruduğuna dair de iddialar ortaya atıldı. Dolayısıyla Cübbeli’nin ihbarına gerek yok, bunlar Türkiye halkına zarar verdiler. İnsanları öldürdüler, cinayetler işlediler. Söylenenlere göre İçişleri Bakanı gidecekmiş, Cübbeli Ahmet’i dinleyecekmiş ve ona göre tedbir olacakmış. Devlet dediğin böyle bir şey yapabilir mi? Böyle bir şey olur mu? Devlet dediğin zaten halkı korumak için bu tedbirleri almış olmalıydı.”