İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, hasta tutuklu Mahfuz Dorudemir’in acilen dışarı çıkarılıp tedavisinin geç olmadan yapılmasını istedi. Konak Sümerbank önünde yapılan basın açıklamasında Şakran 1 Nolu T Tipi CİK’de kalan Mahfuz Dorudemir ağır hasta olduğu kaydedildi. İnsan Hakları Derneği İzmir Şube Yönetim Kurulu üyesi Avukat Ali Aydın, Mahfuz Dorudemir hakkında şu bilgiyi verdi: “Mahfuz,1966 Lice […]

İHD İzmir Şubesi: Hasta tutuklu Mahfuz Dorudemir serbest bırakılsın

İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, hasta tutuklu Mahfuz Dorudemir’in acilen dışarı çıkarılıp tedavisinin geç olmadan yapılmasını istedi. Konak Sümerbank önünde yapılan basın açıklamasında Şakran 1 Nolu T Tipi CİK’de kalan Mahfuz Dorudemir ağır hasta olduğu kaydedildi.

İnsan Hakları Derneği İzmir Şube Yönetim Kurulu üyesi Avukat Ali Aydın, Mahfuz Dorudemir hakkında şu bilgiyi verdi:

“Mahfuz,1966 Lice doğumludur. 4 çocuk babasıdır. 53 yaşındadır. 1990’larda köyünden zorla göç ettirilmiş ailelerdendir. Diyarbakır kent merkezine yerleşen Mahfuz Dorudemir’in peşi peşine gelen gözaltıları başladı. İlk gözaltısı 23 gün, ikinci gözaltısı 26 gün sürmüş ve işkenceye maruz kalmıştır. Hastalıklarının birçoğunun temeli bu işkencelerde atılmış ve 1996’da Mersin’deki bir davadan “örgüt üyeliği ve yöneticiliğinden” müebbet hapis cezası verilmiştir.

Mahfuz Dorudemir, 23 yıllık hapislik yaşamında Konya, Ceyhan, Diyarbakır D Tipi’nde kalmış ve şu anda da Şakran 1 Nolu T Tipi CİK’nda kalmaktadır. Her hapishane değişimi sürgün şeklinde olmuş ve işkenceli yolculuk yapmış ve çıplak aramayı reddetmesi nedeniyle fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmıştır.”

GEÇ OLMADAN TEDAVİSİ YAPILSIN

Avukat Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) ağır hasta tutuklular listesinde de yer alan Dorudemir, Akcigerinde sürekli büyüyen tümör kalp damarlarına da sıçramış ve kalp damarlarının ikisi akciğerden sıçrayan tümörden dolayı tıkanmakta ve her yıl kalbindeki ve akciğerindeki kitle milim milim büyümektedir. 3 kez anjiyo geçirdi. Adli Tıp Kurumu’nca (ATK) verilen raporlarla tespit edilen aterosklerotik (kalp hastalığı), hiperlipidemi (kolesterol), hipertansiyon (yüksek tansiyon), koroner arter (damar sertliği), Epilepsi, KOAH, prostat büyümesi, segmenter hareket bozukluğu, gözde glokem ve seska, spastik kolon, kemik erimesi, ilik iltihabı, uykusuzluk, nefes darlığı, astım, reflü ve migren hastalıkları mevcuttur.

Normal yaşamda bu kadar ağır ve çok hastalığı bulunan bir hastayı, hastanenin yoğun bakım ünitesinde özel olarak tedavi ederler. Mahfuz Dorudemir,  ATK raporları olmasına rağmen neden dışarı çıkarılmıyor ve tedavisi ailesi yanında yapılmıyor.

Biz insan hakları savunucuları Mahfuz Dorudemir’in acilen dışarı çıkarılıp tedavisinin geç olmadan yapılmasını istiyor ve yetkilileri göreve çağırıyoruz.”