İHD’liye Şoförler Odası’nda darp

Abidin YAĞMUR

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi, derneğin yöneticilerinden İlhan Kılıç’ın, özel bir işi için gittiği Şoförler Odası’nda, odanın yönetim kurulu üyesi Halit Şimşek ve yanındaki kişilerce darp edildiğini duyurdu. İHD Şube Başkanı İsmail Hakkı Demir, Halit Şimşek’in gözaltına alınıp bırakıldıktan sonra da tehditlerini sürdürdüğünü belirterek İlhan Kılıç’ın can güvenliğinin tehdit altında olduğunu vurguladı ve koruma verilmesini talep etti.

2014 yılında dönemin MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden otogar işletmesi ihalesini alan ancak daha sonra belediye ile davalık olan Mersin Şoförler Odası Başkan Vekili Halit Şimşek’in adı bu kez İHD MYK Üyesi İlhan Kılıç’ı darp ve tehdit ettiği iddiasıyla gündeme geldi. İHD Mersin Şubesi, Halit Şimşek’in, oda binasında, insan hakları savunucusu İlhan Kılıç’ı darp ettiğini, darbın ardından tehditlerini sürdürdüğünü iddia etti.

‘ODADA DARP ETTİ’

Konuyla ilgili İHD’de bir açıklama yapan Şube Başkanı İsmail Hakkı Demir, “İlhan Kılıç 13 Aralık’ta şubemize can güvenliği olmadığı için mail yoluyla başvurmuştur. Başvurusunda; aracının plakasını almak için gittiği Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda, daha önceden hakkında yağma, tehdit ve hakaretten şikâyetçi olduğu Halit Şimşek’le karşılaştığını, adı geçen şahsın annesine, eşine ve kızına yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu, kendisini çok fena bir şekilde öldüreceğini ve bütün bunları kameraların önünde bağırarak yaptığını, şikâyetinden vazgeçmeyeceğini belirtince de Halit Şimşek’in ‘Seni emniyet mi, KOM mu, devlet mi elimden kurtaracak, seni kimse elimden alamaz’ diyerek kendisi, yanındaki Süleyman, Murat ve adını bilmediği kişiler tarafından darp edildiğini, tüm yaşananlardan sonra polisi arayıp darp, tehdit ve hakarete maruz kaldığı yönünde şikâyette bulunduğunu, kendisinin ve ailesinin can güvenliği ile ilgili çok ciddi endişe duyduğunu beyan etmiştir” dedi.

CESARETLENDİLER

Kılıç’ın 1 Haziran’da Halit Şimşek tarafından tehdit edildiğini, kendisi ve ailesinin yaşam tehdidi içinde olduğunu ifade eden Demir, söz konusu tarihte savcılığa başvurduklarını ve Mersin Valiliği’nden koruma talep ettiklerini kaydetti. Demir, “Halit Şimşek ve etrafındaki kişiler hakkında yürütülen soruşturma uzun zamandan bu yana devam etmesine rağmen, henüz hakkında dava açılmamıştır. Kılıç’a yönelik haksız eylemlerine alenen ve daha cesaretle devam etmesi dikkat çekicidir. Kılıç’a yönelik tehditlerin ve saldırıların son bulması, can ve mal güvenliğinin sağlanması güvenlik kuvvetlerinin birincil görevidir” diye konuştu.