Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İHH Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, kıyafet tercihi nedeniyle kadınlara yönelik 'Beden satmaya giden yol, fa..şelik yolu değil mi?' ifadelerini kullandı.

İHH yöneticisi başhekim yardımcısından kadınlara hakaret

Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İHH (İnsani Yardım Vakfı) Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, sosyal medya hesabından kullandığı cinsiyetçi ve ayrımcı ifadelerle kadınları hedef aldı.

ihh-yoneticisi-bashekim-yardimcisindan-kadinlara-hakaret-1017868-1.

Kıyafet tercihleri nedeniyle kadınlara yönelik cinsiyetçi ifadeler kullanan Uysal, "Toplumun en zayıf yanı da en kuvvetli yanı da kadın. Konya'da bile göbeği, göğüslerinin yarısı, omuzları, bacak uyluğunun % 80'i açık tipler türedi. Bu teşhir, 'beden görseli satma' değil mi? Beden satmaya giden yol, fa..şelik yolu değil mi? Cariyeler örtünmezmiş. Cariye mi bunlar!" dedi.

Uysal tepkiler üzerine tweetini silerken daha sonra yaptığı açıklamada, "Çok seviyesiz yorumlar gelmiş o yüzden yorumları kapattım. Her açık f..... demedim. Teşhirci psikolojiye ve bunun varabileceği sonuca işaret ettim. Biraz sağlıklı düşünülse, daha insanî değerlendirmeler çıkardı ortaya. Yazık, delikanlı erkeklerin ruhsal savrulmalarını düşünen yok" ifadesini kullandı.

CHP'Lİ EMİR'DEN TEPKİ

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Uysal’ın paylaşımına tepki gösterdi. Emir, "Konya Numune Hastanesi başhekim yardımcısı olmasaydı bu meczubu muhatap almazdık. En kötü olan böyle kişilerin en ilkel fikirleri sayesinde konumlarını pekiştireceklerini biliyor olmalar" ifadelerini kullandı.

“FAHİŞE GİBİ GİYİNENLER”

Hasan Hüseyin Uysal, daha önceki bir paylaşımında ise “Kadınların giyimine karışanlar psikolojik sorunludur” yazan CHP’li Fikri Sağlar’ın tweetini alıntılayarak, kadınlar için ‘fahişe gibi giyinenler’ sözleriyle hedef almıştı.

ihh-yoneticisi-bashekim-yardimcisindan-kadinlara-hakaret-1018113-1.