Aliağa’da BRS Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği’nde antrepo sorumlusu olarak çalışan 60 yaşındaki Uğur Örtün, üzerine çelik kapı düşmesinin ardından ihmaller zinciri sonucunda hayatını kaybetti.

İhmaller zinciri yine can aldı

AYCAN KARADAĞ-BERKAY SAĞOL

İzmir Aliağa’da Kurulu Batıçim’e bağlı BRS Yetkilendirilmiş Gümrük Müş. Ltd. Şti’de çalışan 60 yaşındaki 2 çocuk babası olan Uğur Örtün, geçtiğimiz hafta defalarca ikazda bulunulmasına rağmen bakımı yapılmayan yaklaşık 3 ton ağırlığındaki çelik kapı üzerine düştü.

Edinilen bilgiye göre kaza sonrası Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Örtün, buradan yetersiz ekipman gerekçesiyle Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede MR ve renkli tomografisi çekilen Örtün, burada iki gün gözetim altında kaldı. Pandemi ve vücudunda sadece kırık olduğu gerekçesiyle taburcu edildi. Evde kaldığı sürede korseyle yatan Örtün, üç gün sonra fenalaşarak Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede bağırsaklarında ezilme teşhisi konulan Örtün, tedavisinin ardından aynı gün içinde taburcu edildi.

Taburcu edildikten dört gün sonra evde tekrar fenalaşan Örtün, yapılan tüm müdahalelere ve kalp masajına rağmen kurtarılamadı. Örtün’ün ölüm raporunun kayıtlara iş kazası olarak geçtiği öğrenildi.

Hayatını kaybeden Uğur Örtün’ün yeğeni Erdem Tepe, sürecin takipçisi olacaklarını ve otopsi raporun açıklamasının ardından şirketi ve hastaneleri dava edeceklerini belirtti. BirGün’e konuşan Tepe, “Acılıyız, çok sağlıklı olan bir kişi bir hafta içinde hiçbir şeyi yokken hayatını kaybetti. Bu tip iş kazalarının olmaması ve bunun son olması için mücadele edeceğiz” dedi.

Uğur Örtün dün Karşıyaka Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.