BirGün’ün kamudan aldığı milyonluk ihaleleri yazdığı Genar Araştırma’nın sahibi İhsan Aktaş, haber ardından yaptığı açıklamada, “devletimizin kurumlarıyla çalışmaktan daha doğal ne olabilir ki?” dedi.

İhsan Aktaş’tan milyonluk ihaleler açıklaması: Daha doğal ne olabilir ki?
Fotoğraf: İHA

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Genar araştırma şirketinin sahibi ve Yeni Şafak gazetesi yazarı İhsan Aktaş, BirGün’ün haberi ardından kamudan aldığı ihalelerle ilgili açıklama yaptı. Aktaş, “kendi devletimizin kurumlarıyla çalışmaktan daha doğal ne olabilir ki?” dedi.

BirGün’den İsmail Arı’nın dünkü haberine göre Aktaş’ın kamudan milyonlarca liralık ihaleler aldığı açığa çıkmıştı. Haberde Aktaş’ın, kamudan son 10 yılda 22 milyon TL değerinde 57 ayrı ihale aldığı belirtilmişti.

Buna göre Aktaş, Bağcılar Belediyesi’nden 9, AKP döneminde İBB’den 8, AKP’li Tuzla Belediyesi’nden 7, Başakşehir Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden 5’er ihale almıştı. Genar'ın buna ek olarak RTÜK, üniversiteler, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gibi kurumlardan da ihaleler de var.

"DAHA DOĞAL NE OLABİLİR Kİ?"

BirGün’ün haberinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Aktaş, durumu "doğal" karşıladığını belirterek şunları söyledi:

"25 yıllık geçmişi olan firmamız %80'i yabancıların elinde olan bir sektörde iş yapıyor. Yerli bir firma olarak kendi devletimizin kurumlarıyla çalışmaktan daha doğal ne olabilir ki? Bakkal işe gitti, memur mesai yaptı, şirket ticaret yaptı. Bu yazdıklarım mantıklı insanlar için."