Sosyal Doku Vakfı üniversitelilere eğitim vermeye hazırlanıyor. Vakfın kaynak kitapları arasında İhvan’ın fikir babası Hasan El Benna’nın kitabı da yer alıyor

İhvan’ın kurucusu üniversiteliye ‘kaynak’

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Kadınları hedef alan açıklamalarıyla bilinen Nurettin Yıldız’ın kurucusu olduğu Sosyal Doku Vakfı’nın üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği “Davetçi Okulu”nda Müslüman Kardeşler’in kurucusu Hasan El-Benna’nın kitabını okutacağı ortaya çıktı. Kadınları, “Ümmetin en büyük sorunu” olarak gören vakfın İstanbul’daki merkezinde düzenleyeceği etkinlik 14 Ekim Cumartesi günü başlayacak.

Üniversitelilere de el attılar
“Sosyal Etkinlik Çalışmaları” adı altında lise çağına gelen erkek ve kız öğrencilere dini eğitim veren Sosyal Doku Vakfı, bu kez de üniversite öğrencilerine “Davetçi Okulu” adı verdiği programla dini eğitim verecek.

Vakfın, “Yüksek ideal sahibi nesiller” yetiştirmek iddiasıyla üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği “Davetçi Okulu”nda ABD’nin yanı sıra çok sayıda Avrupa ülkesinde de terör örgütü olarak tanımlanmasına karşın AKP’nin destek verdiği Müslüman Kardeşler’in kurucusu Hasan El-Benna’nın kitabını okutacağı öğrenildi. Örgütün kurucusunun “Davet Esasları” isimli kitabına programda yer veren Sosyal Doku Vakfı’nın etkinliğinin yıl sonuna kadar süreceği belirtildi.

“İktidar İslam’ın gereğidir”
Benna’nın, Mısır’daki İngiliz işgaline karşı yürütülecek mücadeleye ilişkin görüşlerine yer verdiği kitabının tanıtım metninde şu ifadeler yer aldı:

“Ey Müslüman Kardeşler! Sizler, ne bir hayır kuruluşu, ne bir siyasi parti ve ne de sınırlı bazı amaçlar için kurulmuş bir heyetsiniz. Sizler, bu ümmetin kalbinde yer alan ve Kuranla insanları selamlayan yeni bir ruh, Allahın marifetiyle maddenin karanlık etkisini dağıtan bir nur ve Resûlullah’ın davetini haykıran yüksek bir sedasınız. Sizler, İnsanları neye davet ediyorsunuz? şeklinde bir soru yöneltildiğinde şöyle cevap verin:
-Bizler, İslam’a davet ediyoruz. İktidar olmak İslamın bir gereğidir.”

Hasan El-Benna kimdir?
1906 yılında İskenderiye’de doğan Hasan El Benna, Kahire’de Darü’l-Ulum öğretmen okulunda eğitim görmesi ardından 1927’de Arapça öğretmeni olarak İsmailiye kentine gönderildi. İngilizlerin kontrolündeki İsmailiye’de sekiz kişiyle birlikte Müslüman Kardeşler’i kuran Hasan El-Benna başta dönemin Mısır Başbakanı En-Nukraşi’nin öldürülmesi olmak üzere çok sayıda suikast olayına karıştı. Hasan El-Benna 1949’da başkent Kahire’de öldürüldü.