Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi, Habur-İbrahim Halil gümrük kapılarının koronavirüs önlemleri kapsamında bir hafta süreyle kapatıldığı duyurdu.

IKBY, Habur sınır kapısını koronavirüs nedeniyle kapattığını açıkladı

Şırnak'ın Silopi ilçesinden Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırlarına açılan Habur Sınır Kapısı, yolcu ve turistler için bir hafta süreyle kapatıldı.

AA’da yer alan habere göre, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile IKB arasındaki Habur-İbrahim Halil gümrük kapılarının Kovid-19'a karşı alınan sağlık tedbirleri kapsamında bir hafta boyunca yolcu geçişlerine kapatılacağı ifade edildi.

Özel durumlar için bakanlık izninin alınması gerektiğine işaret edilen açıklamada, ticari geçişlerin ise devam edeceği kaydedildi.

Ayrıca IKBY ile Irak'ın diğer vilayetleri arasında bir hafta seyahat yasağının uygulanacağı belirtilen açıklamada, ikinci bir duyuruya kadar bölgedeki düğün, taziye ve anmalara izin verilmeyeceği ifade edildi.

Açıklamada bölgedeki tüm turistik mekânlar, parklar, kamuoyuna açık yerler, yüzme havuzları, bar ve kuaför salonlarının kapalı olacağı vurgulandı.