Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde son iki ay içerisinde doçent ve uzman 40 doktorun görevinden ayrıldığı iddia edildi. İş yükü, mobbing, sağlıkta şiddet, gelir dağılımı gibi nedenlerden doktorların ya istifa ettiği, ya emekliye ayrıldığı ya da tayin alarak başka hastanelere geçtikleri belirtildi. Nüfusu 600 binlere dayanan Çorum’da sağlık alarm vermeye başladı. […]

İki ayda 40 doktor hastaneden ayrıldı

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde son iki ay içerisinde doçent ve uzman 40 doktorun görevinden ayrıldığı iddia edildi. İş yükü, mobbing, sağlıkta şiddet, gelir dağılımı gibi nedenlerden doktorların ya istifa ettiği, ya emekliye ayrıldığı ya da tayin alarak başka hastanelere geçtikleri belirtildi.

Nüfusu 600 binlere dayanan Çorum’da sağlık alarm vermeye başladı. Son iki ay içerisinde 40 doktor üniversiteyle ilişiklerini kesti. Hastanede, nükleer tıp, gastroentoloji, çocuk endokroloji, çocuk kardiyoloji, romatoloji, hemotoloji, göğüs cerrahi ve onkoloji bölümlerin de görevli doktor bulunmadığı kaydedildi.

Türkiye Kamu-Sen yetkilileri doktorların iş yükünden dolayı hastaneden ayrıldığını doğrularken, gazetemize konuşan Rektör Prof. Dr. Alkan, iddiaları yalanladı. Alkan, “Kimi zaman aksaklıklar olmuştur. 2018 yılında 50’den fazla öğretim görevlisi göreve başladı. Bir hafta önce 16 doktor arkadaşımızın göreve başlamasıyla bu sayı 55’i buldu. 20 civarında giden olmuştur. Gidenden çok gelenler var. Haberler gerçeği yansıtmıyor” dedi.