İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri Beyoğlu ve Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Müdafaa-i İslam Hareketi isimli gerici grup ise "Aileni, Neslini ve Şehrini Koru Sapkınlığa dur de" ifadeleriyle eylem çağrısı yaptı.

İki kaymakamlık, LGBTİ+ etkinliklerini yasakladı; gericiler ise Onur Haftası'nı hedef alan eylem çağrısı yaptı

Bu yıl İstanbul'da 30'uncu kez düzenlenmesi planlanan LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri Beyoğlu ve Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

KaosGL'nin haberine göre, etkinlikler öncesi İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler, Onur Haftası etkinliklerinin yapılacağı mekanlara gitti.

Bir sosyal medya kullanıcısı da polisin kapıya astığı yasak kararını paylaştı.

Öte yandan Beyoğlu Kaymakamlığı, yasak kararını internet sitesinde yayınlamadı. Etkinliklerin yapılacağı bir diğer yer olan Kadıköy'de ise kaymakamlık yasak kararını internet sitesinde yayınladı.

Kaymakamlık kararında şu ifadeler yer aldı:

"İdaremiz dahilinde gerçekleşebilecek olaylar ile alakalı yapılan çalışmalar sonucunda; 21.06.2022 ( Salı) ve 23.06.2022 (Perşembe) günü “30. İstanbul LGBTİ+Onur Haftası” konulu toplanma, basın açıklaması, yürüyüş, bildiri dağıtımı vb. etkinlikleri yapılacağı şeklinde bilgiler elde edilmiştir.

İlçemiz sınırları dahilinde huzur, güvenlik ve esenliğin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla; yapılmak istenilen eylem ve etkinlik, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/ç maddesine istinaden Kaymakamlığımızca idaremiz dahilinde bulunan tüm açık ve kapalı alanlarda 21.06.2022 günü saat: 00.01’ den – 27.06.2022 günü saat:23.59’a kadar 7(Yedi) gün süreyle YASAKLANMIŞTIR."

istanbul-lgbti-onur-haftasi-etkinlikleri-yasaklandi-1031018-1.

LGBTİ+LARI HEDEF ALAN GRUP EYLEM YAPACAK

LGBTİ+ları hedef alan ve kendilerini Müdafaa-i İslam Hareketi olarak tanımlayan grup "Aileni, Neslini ve Şehrini Koru Sapkınlığa DUR de !.." ifadeleriyle eylem çağrısı yaptı.

LGBTİ+ları hedef alan grubun, yürüyüşün yapılacağı gün olan 26 Haziran Pazar günü saat 14.53'te Taksim'e yaptığı çağrı şu şekilde: