İki kentte kolluk şiddeti: 15 yaşında çocuk darp edildi

Haber Merkezi

İstanbul ve Batman’da kolluk şiddeti görüntülere yansıdı. İstanbul Fatih’te bekçiler, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında ‘kamu huzurunu bozduğu’ iddia edilen kişilere müdahale etti. Bekçilere mukavemet ettiği iddia edilen kişilerin, yere yatırılarak darp edildiği görüntüler sosyal medyada yayımlandı.

Ayrıca havaya ateş açan bekçiler hakkında idari soruşturma başlatıldı. Fatih Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, gözaltına alınan kişinin ‘uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak’ suçundan tutuklandığı belirtildi. Diğer kişiler hakkında ise sokağa çıkma kısıtlamasına aykırı hareket etmekten para cezası kesildiği aktarıldı.

Kaymakamlık, bekçiler hakkında da idari soruşturma başlatıldığını bildirdi. Batman’da ise polis ve bekçiler, 15 yaşındaki bir çocuğu darp etti. Batman’ın Cudi mahallesinde önceki gün akşam saatlerinde kolluk, Covid-19 tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiğini öne sürerek bir çocuğa şiddet uyguladı. Polis ve bekçilerin şiddeti, yurttaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Görüntülere, 15 yaşlarında olduğu belirtilen çocuğun, bekçiler ve polisler tarafından Salih Özdemir Parkı’nda yere yatırılarak darp ettiği yansıdı. Polis ve bekçilerin, şiddete tepki gösteren çevredeki yurttaşlara hakaret ederek, havaya ateş açtığı da iddia edildi. Şiddete maruz bırakılan çocuğun daha sonra Batman Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.