Ordu’da madenci şirket için ağaç kesimine devam ediliyor. Daha önce kesimi iki kez durduklarını hatırlatan bölge halkı ise yaşanan durumun hukuksuz olduğunu kaydederek, kesimin tekrar durdurulmasını istiyor.

İki kez durdurulan kesime maden ocağı için yeniden başlandı

Ordu Fatsa’da ruhsat süresinin dolmasına ve bölge halkının tüm tepkilerine rağmen madenci şirket için ağaç kesimine devam ediliyor. Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Kesimin hukuksuz olmasına rağmen devam ediyorlar” dedi.

Ünye Orman İşletme Müdürlüğünün, Altıntepe Maden Şirketi’nin faaliyetine dair “ÇED olumlu” kararına dayanarak ihale yapmayı ve ağaç kesmeyi sürdürdüğünü belirten Gönül, faaliyet izni biten şirkete yönelik bu çalışmanın hukuksuz olduğunu ifade etti.

'SORUŞTURMA DİNLEMİYORLAR'

Daha önce kesimi iki kez durduklarını hatırlatan Gönül şu ifadeleri kullandı: Ordu Orman Bölge Müdürlüğü’ne dava açtık. Savcılık, orman müdürlüğünden savunma istedi. Kesimin yasal olduklarını belirten müdürlük, belgeleri savcılığa gönderdi. Ancak savcılık belgelerin aslı olmadığını ve okunmadığını belirterek ek 10 günlük süre verdi. Bu süre zarfında kesimi durdurduk. Savcının kararının beklenmesi gerektiğini belirttik. Ancak kesime yeniden başladılar. Mahkeme kararı, ÇED kararı, soruşturma dinlemiyorlar.”