Diyarbakır'da seyir halindeki otomobilden pompalı tüfekle ateş edip 2 köpeği öldüren Z.Y. (38), gözaltına alındı. İlk ifadesinde, köpekleri korktuğu için öldürdüğünü söyleyen Z.Y.'nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Z.Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA
İki köpeği pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli serbest bırakıldı
Fotoğraf: DHA

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 24 Mayıs günü öğle saatlerinde seyir halindeki otomobilden pompalı tüfekle ateş ederek 2 köpeği öldüren Z.Y. (38) gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, 2 köpek yere düşerken, otomobil ise hızla uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve belediye görevlileri geldi. Çok sayıda saçmanın isabet ettiği 2 köpeğin öldüğü belirlendi.

Otomobilin plakasının belirlenip şüphelinin yakalanması için Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ), Asayiş Şube Müdürlüğü ve Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Olay yeri ve caddeye çıkan yollardaki Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) kameraları incelemeye alındı, otomobilin plakası tespit edilip sahibi belirlendi.

Otomobilden ateş eden kişinin ise Z.Y. olduğu tespit edildi. Z.Y., olayda kullandığı silahla yakalanıp gözaltına alındı. İlk ifadesinde, köpekleri korktuğu için öldürdüğünü söyleyen Z.Y.'nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan Z.Y., tutuklanma talebiyle çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.