Emine Şenyaşar’ın başlattığı ‘Adalet Nöbeti’nde 2 yıl geride kaldı. Bu sürede adalet için savaştıklarını aktaran Ferit Şenyaşar “Mücadelemiz sürecek” dedi.

İki yıldır adalet yok
Fotoğraf: MA

Umut Can Fırtına

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın başlattığı ‘Adalet Nöbeti’ 2’nci senesini geride bıraktı. Urfa Adliyesi önünde annesiyle birlikte nöbetini sürdüren Ferit Şenyaşar, iki yıldır bekledikleri adalet yerini bulana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çeken Ferit Şenyaşar “Bir anne, bir kadın iki yıldır adalet bekliyor. Annemin mücadelesi kitap oldu, belgesel oldu” dedi. Şenyaşar, “Bakanlıktaki yetkililer, savcılar ‘Biliyoruz, farkındayız, her şey ortaya çıkacak’ diyor ama hiçbir şey yapamıyor. AKP milletvekilleri de bunu söylüyor, ‘Biz parti içinde bunları söylüyoruz ama Cumhurbaşkanı koruyor’ diyorlar. ‘Suç işliyorsak savcılar bizi tutuklasın. Suçumuz yoksa da gereği yapılsın’ diyoruz, öyle deyince de adım atmıyorlar. Savcıları bu kadar çaresiz bırakmışlar” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın geçen hafta Urfa Adliyesi’ni ziyaret ettiğini hatırlatan Şenyaşar, “Sırf bizi görmemek için Bakan adliyenin arka kapısından giriyor” diye konuştu.

HAKLI OLMAK GÜÇ VERİYOR

Adalet Nöbetlerinin bu kadar süreceğini düşünmediklerini belirten Ferit Şenyaşar “‘Ya talebimizi karşılarlar ya da bizi de cezaevine atarlar’ diye düşünüyorduk. İkisi de olmadı. Bir yola girdik, yolumuz hak yolu. İnsan davasında haklı olunca bu insana güç veriyor. Bu gücümüzü koruyarak hukuk sınırları içinde, yarın ikinci yılını geride bırakacak nöbetimizi devam ettireceğiz, adalet yerini bulana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklandığı gün yaptığı konuşmasında sarf ettiği “Sadece ben değil, Emine Şenyaşar da aday” sözlerinin, annesi için büyük umut olduğunu belirten Ferit Şenyaşar şunları söyledi: “O gece gözüne uyku girmedi annemin, sevinçten uyuyamadı. Kılıçdaroğlu aday olmadan önce de davamızı takip ediyordu, iki sefer görüştük, mücadelemizi sahiplendi. Adaletin yerini bulmasının tek şartı bu ceberut iktidarın değişmesi.”

Ferit Şenyaşar, adalet nöbetinin ikinci yılı sebebiyle Urfa Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda saat 14.00’te gösterimi yapılacak Emine Şenyaşar belgeseline, duyarlı olan herkesi davet etti. CHP Haliliye İlçe Başkanlığı, Emine Şenyaşar’ı ziyaret ederek, dayanışma mesajlarını iletti.

***

NE OLMUŞTU?

14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisi sırasında gerçekleşen saldırı, silahlı çatışmaya dönüşmüş, Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız, esnaf Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar yaşamını yitirmişti. Çatışmada yaralanan Fadıl Şenyaşar, 17 Haziran’da taburcu edildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.