İkizdere, Cengiz’e karşı:  Mücadelemiz sürecek

Zilan AKAY

Rize İkizdere’de Cengiz Holding tarafından işletilmek istenen taşocağına karşı halkın direnişi iki ayı aşkın bir süredir devam ediyor. AKP’ye yakınlığıyla bilinen holding, taş ocağı inşaatı için doğa talanını sürdürüyor.

BirGün’e konuşan İkizdere Dernekleri Federasyonu (İDEF) Başkanı Ziya Yıldırım, “Tek adam yönetimi ile dedikleri dedik bir şekilde inşaat sürdürülüyor. Ancak biz Karadenizlilerin direniş için inadı da devam ediyor. ‘Bu inşaatı yaptırmayacağız’ dedik. Şimdi ise elimizden bir şey gelmiyor, eylemlerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

İDEF komisyon üyesi Zeynep Baş ise direnişin 80. gününde taşocağı inşaatını arkasına alarak seslendi: “Canavar makinaları ile hiç durmadan çalışmalarına devam ediyor. Ağaçlarımızı kesiyorlar ve biz şu anda ne kadar ağaç kesildiğini hiç bilemiyoruz.” Baş, İkizdere’nin toplumsal bir mesele olarak ele alınması ve sahip çıkılması gerektiğini belirterek, şunları dile getirdi: “Siz kimsiniz? Ben halkım, hukuk benim ve devlet benim. Neden sesimiz duyulmuyor?” Köylüler tarafından sürdürülen direnişin görünürlüğü azalsa da yerel halk kamuoyundan destek bekliyor.