Muğla’nın Milas ilçesine yapılmak istenen maden için Akbelen ormanındaki ağaçların kesilmesine karşı çıkan İkizköylülerin doğa nöbeti, bayramın ilk günü de devam etti. Nöbete CHP'li Tanal ve Erbay da destek verdi.

İkizköy halkının doğa nöbeti, bayramda da devam ediyor

Muğla’nın Milas ilçesinde yapılmak istenen maden için Akbelen ormanındaki ağaçların kesilmesine karşı çıkan İkizköy halkının doğa nöbeti, Kurban Bayramı’nda da sürüyor.

Akbelen ormanında 30 Temmuz günü yapılacak keşfi bekleyen köylüler, ormana kurdukları çadırlarda geceliyor. İkizköyülülere, bugün CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ile Kazdağları’nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan eylemciler de destek verdi.

ANKA’nın aktardığına göre köylülerin gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal da bayramda el öpme adetini doğaya uyarladı ve ağaçların yaprağını öperek alnına koydu.

Kurban Bayramı’nın ilk gününü, Akbelen ormanında köylülerle kahvaltı ederek karşılayan CHP’li Burak Erbay, bayram için Muğla’ya gelenleri Akbelen ormanında çadır kurmaya davet etti.

Arife günüden beri nöbette olduklarını anlatan Erbay, şunları söyledi:

“SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”

“Bayram günü buradayız. Akbelen ormanına sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu katliama izin veremeyeceğiz. İklim krizinin arttığı, su kaynaklarının her geçen gün yok olmaya başladığı bir durumda ormanları kesmek ve yeraltı su kaynaklarını yok etmek akıl almaz bir durumdur. Dünya bu sorunlara çözüm üretmek için ciddi bütçeler ayırarak çalışmalar yaparken AKP iktidarı rant için doğayı katlediyor.

Muğla’ya her yıl milyonlarca insan geliyor ve mevcut durumda su kaynakları yetersiz kalıyor. Buna rağmen ormanlar ve yeraltı kaynakları yok ediliyor. Bu ormanlara sahip çıkılmazsa birkaç yıl sonra Bodrum’a gelen misafirlerimiz su bulamayacaklar. Eğer bu şirketler istedikleri faaliyetleri yürütürlerse, kömür havzası diye yerin altına inerlerse yerin altındaki su kaynakları yok olacaktır. Görünenin ötesinde çok daha büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız.”

“VATANDAŞLARIMIZI DİRENİŞ NÖBETİNE DAVET EDİYORUZ”

Muğla’ya tatil yapmak için gelen yurttaşlara da seslenen Erbay, şunları söyledi:

“Muğla’nın nüfusu bir milyon ama şu an bayram nedeniyle yaklaşık üç milyon misafir var Muğla’da. Otellerde yer bulamayan vatandaşlarımızın çadırlarını alıp Akbelen ormanına gelmelerini bekliyoruz. Hem doğanın içinde çok güzel kamp yapabilirler hem de anlamlı bir tatil olur onlar için. Ayrıca 30 Temmuz tarihinde bölgede bir keşif yapılacak. Ormanlarımızı savunmak için bu keşfe de büyün vatandaşlarımızı bekliyoruz.”