İkizköylü kadınlar, ormancıları durdurdu

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Limak Enerji ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji, özelleştirme ile aldığı Yeniköy ve Kemerköy termik santralları için kömür sahasını genişletmek amacıyla bölgedeki çam ağaçlarını kesmek istemeleri, bölge halkının tepkisine neden oldu.

Maden sahasında kesilecek çam ağaçlarını damgalamak için gelen Milas Orman İşletme Müdürlüğü ile YK Enerjinin görevlileri, İkizköylü kadınlar tarafından engellendi ve damgalama çalışmaları durduruldu.

İkizköylü kadınlar, “Orman bizim hayatımız, onlar bizim yaşamımızın bir parçası” diyerek, bölgede ağaç kesimine izin vermeyeceklerini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. İkizköylü kadınlar, “Biz bu topraklarda doğduk, bugüne kadar bu topraklar üzerinde yaşam sürdük. Hiçkimse bizi topraklarımızdan koparamaz ve çıkaramaz” diye konuştu.

Bölgede 15 kilometrelik bir linyit kömürü hattının bulunduğunu kaydeden köylüler, bu hattın İkizköy’e kadar uzandığını anlatarak, “Ne olursa olsun köyümüzden ve ağaçlarımızdan vazgeçmeyeceğiz, orman kıyımına izin vermeyeceğiz ve asla köyümüzü de terk etmeyeceğiz” dediler.