İkizköylüler suları için mücadelede

Haber Merkezi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de termik santral için köylüler sussuz bırakıldı. Su mağduru haline gelen İkizköy halkı, koronalı günlerde susuzluğa mahkûm edilmeleri karşısında ‘su bizim hakkımız’ diyerek tepki gösterdi.

İkizköy Çevre Komitesi, su hakkının insan hakkı olduğunu belirterek İkizköy halkının insanca yaşam için direndiğini bildirdi. Komite tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “40 yıldır Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin ve kömür madeni sahalarının yarattığı ölümcül çevre sorunlarının içinde hayatta kalmaya çalışıyoruz. Son bir yıldır da sürekli sularımız kesiliyor. Hayvanlarımıza su vermek, yediğimiz sebzeyi, yetiştirdiğimiz bahçemizi sulamak için şu bereketli topraklarda bile tankerle su taşımak zorunda kalıyoruz.”

Köyün suyunu sağlayan kuyular, depo ve tüm diğer su altyapı tesislerinin Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’den alınarak kamuya devredilmesini talep eden Komite, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Susuzluk canımıza tak etti. Normal zamanda da çok büyük sıkıntı olan su, şimdi bütün dünya, bütün ülke salgın hastalıkla mücadele ederken çok daha yaşamsal bir sorun olarak duruyor önümüzde. Köye su temini, arada hiçbir özel şirket olmaksızın Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından sağlansın ve köyün su altyapısı sorunları acilen ve kalıcı olarak çözüme kavuşturulsun.”