Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı’nda yapılmak istenen kömür ocağı için verilen yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi. İkizköylüler, “Zeytinleri kurtardığımız gibi Akbelen’i de açgözlü şirketlerden kurtaracağız. Mücadeleye devam” dedi.

İkizköylülerin itirazı reddedildi: Akbelen’i koruma zamanı

BirGün EGE

Muğla Milas’ta Akbelen Ormanı’na yapılmak istenen kömür ocağına karşı, ormanı korumak için verilen mücadele sürüyor. Nöbetin 505’inci gününde, yürütmeyi durdurma kararı şirket lehine verilen üçüncü bilirkişi raporu sonrası kaldırıldı. Kararının kaldırılmasına yapılan itiraz İzmir Bölge İdare Mahkemesi 7. Dava Dairesi tarafından reddedildi.

İkizköy Çevre Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Tüm saldırılara rağmen Akbelen Ormanını, içindeki ve çevresindeki zeytinleri, yaşam alanlarını koruyoruz. Zeytinliklerin madenciliğe açılmasına yol açacak yasa değişikliği teklifini geri çektirdik ancak haklı davamızda bu aşamada yürütmeyi durdurma kararını muhafaza ettiremedik. Yasa değişikliğinde de ciddi parmağı olduğunu bildiğimiz YK Enerji şirketi bunu fırsat bilip yeniden Akbelen Ormanı’na girmeye kalkışabilir. Davamız henüz bitmedi, devam ediyor. Önünde sonunda bu haklı davayı kazanacağız! Bu arada oldu bittiye getirilip Akbelen Ormanına kesim için girilmesine izin vermeyeceğiz. Ormanların korunması görevini veren Anayasal düzenlemelere, zeytinleri koruyan Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanuna dayanarak meşru hak ve ödevlerimizi sonuna kadar yürüteceğiz” denildi.

“TÜM YAŞAM SAVUNUCULARINI AKBELEN’E BEKLİYORUZ”

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Zeytinliklerin madenciliğe açılmasına yol açacak yasa değişikliğini engellemek için biz Ankara'ya Meclis'e kadar gittik. Halkın vekilleri ile teklifi geri çektirdik. Şimdi halkın tüm vekillerini, ormandan, zeytin dostu yaşamdan yana olan siyasi partileri, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve ekoloji hareketleri temsilcilerini, tüm yaşam savunucularını Akbelen'e bekliyoruz. Biz bitti demeden mücadele bitmeyecek. Kazanana dek haklı direnişimiz devam edecek, hep birlikte Akbelen’e dört elle sarılma, savunma, koruma zamanı. Ne karar verilirse verilsin Akbelen Ormanını vermeyeceğiz.”