İklim aktivistleri seçim öncesi uyardı

Dış Haberler Servisi

İklim krizine karşı mücadele yürüten Fridays for Future (Gelecek için Cuma) dün Almanya'nın birçok kentinde eylemler düzenledi.

Almanya'nın başkenti “Daha fazla mazeret sloganıyla bir araya gelen eylemciler, 26 Eylül'de yapılacak seçimler öncesi siyasi liderlerden iklim kriziyle ilgili daha fazla adım atmalarını istedi. Berlin'de Reichstag parlamento binasının önünde yapılan eyleme katılan İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, burada yaptığı konuşmada, siyasi partilerin iklim için yeterince çaba göstermediğini ifade etti.

Thunberg, “Evet, oy vermeliyiz, siz de oy vermelisiniz ancak yalnızca oy vermenin yeterli olmayacağını unutmayın. Sokaklara çıkmaya devam etmeliyiz" diye konuştu. Fridays for Future Almanya temsilcisi Luisa Neubauer ise “Seçime günler kala siyasi partiler iklim felaketini hala yeterince ciddiye almadı.

Gençler yaşlı politikacılardan daha fazla mazeret istemiyor” diye konuştu. Eyleme katılan iklim aktivisti Carla Reemstma ise “Emisyonları azaltmak, iklim krizini körüklemeye son vermek, kömür ve gaz gibi fosil yakıtların finansmanını durdurmak için eylemlere devam edeceğiz” diye konuştu. Berlin'in yanı sıra Hamburg, Freiburg, Köln ve Bonn'da da protestolar düzenlendi.