"İklim değil sistem değişmeli"

Uğur KURNAZ

Denizli’de Büyük Menderes İnisiyatifi dün basın açıklaması yaptı. Büyük Menderes İnisiyatifinin açıklamasına, TMMOB ve Denizli Barosu Çevre Komisyonları da katılarak destek verdi.

Basın açıklamasında konuşan Mustafa Çallıca, “100 binlerce yılda oluşan buzullar son 50 yılda hızla gidiyor. Birleşmiş Milletler iklim eylem zirvesinde küresel ısınmaya 2030 yılında en azından 1,5 santigrat derece sınırında tutmak için yeni taleplerde bulunuyor. Önlem alınmaz ise 2100 yılında altı santigrat derecelik artışın dünyayı altüst edeceğini bilim insanların tarafından dile getiriliyor” dedi. Çallıca iklim krizinin sağlımızı da etkilediğini ifade etti.

Çallıca şöyle konuştu:

“İklim krizi ile birlikte eşzamanlı dünya doğaseverleri mücadeleyi devam etmişlerdir. İklim krizine karşı sesleri yükseltilmiştir. İklim adaleti eylemcileri küresel kapitalizmin iklim değişikliği üzerindeki etkisini vurgulamak üzere ‘iklim değil sistem değişmeli’ söylemini gündemleştirmişlerdir. Biz de Büyük Menderes İnisiyatifi olarak haykırıyoruz, iklim değil sistem değişmeli’ diyoruz."